Издвајамо Србија

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У НЕДЕЉУ: Гласање у пет општина у Србији

У Пећинцима, Мионици, Неготину, Прешеву и Костолцу у недељу, 24. децембра, биће одржани локални избори, а право гласа у свих пет општина има 117.162 бирача. Бирачка места биће отворена у недељу од седам до 20 сати.

У Пећинцима ће 15.996 бирача моћи да искористе своје бирачко право на 30 бирачких места, а за улазак у локални парламент надметаће се шест изборних листа: Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић, ЛДП – Борисав Костић, СРС – Др Војислав Шешељ, „Достојанствено, без страха – Бата Марковић-ДС и ЛСВ, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма и изборна листа „За Пећинце без корупције“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Четири листе у Мионици

Четити изборне листе проглашене су у општини Мионица: Александар Вучић – СНС, ДС Мионица Милан Гавриловић Ћићован, Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драган Марковић Палма- СРС – Др Војислав Шешељ и изборна листа Милан Кркобабић – ПУПС.

У Мионици ће бити отворено 38 бирачких места, а право гласа у тој општини има 11.464 бирача.

У Неготину скоро 40.000 гласача

И у Неготину, чији локални парламент има укупно 45 одборника, за улазак у локалну скупштину такмичиће се четири изборне листе, а у недељу ће бити отворена 72 бирачка места у тој општини.

Право гласа у Неготину има укупно 39.431 бирача, а на локалним изборима надметаће се изборне листе: Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић“, Демократска странка – Прим. др Момир Петковић Мома, Уједињена сељачка странка – Драгослав Цветковић и изборна листа „Неготин без корупције“ чији је подносилац истоимена група грађана.

Једна српска листа у Прешеву

На локалним изборима у Прешеву учествује осам изборних листа, од којих су седам листе албанских партија и група грађана, док се на једној листи окупило шест српских политичких партија: СНС, СПС, Покрет социјалиста, Јединствена Србија, ПУПС и СРС и то на листи која се зове „Александар Вучић – за Србију јединствено“.

У Прешеву ће у недељу бити отворено 38 бирачких места на којима ће бирачко право моћи да искористи укупно 38.751 бирач.

На изборима у Прешеву надметаће се изборне листе: Алтернатива за промене, Демократска партија Албанаца – Рагми Мустафа, Демократска унија Албанаца – Насер Азири, Група грађана Реформа за промене Демократске партије Албанаца – Сами Саљиху, Партија за демократско деловање – Адита Синани, Демократска унија долине -Скендер Дестани, Александар Вучић – За Србију јединствено и изборна листа Демократска партија – Џелал Мемети.

Костолац бира на 11 места

У Костолцу ће бити отворено 11 бирачких места на којима ће моћи да гласа укупно 11.520 бирача. На изборима у тој општини такмичиће се пет изборних листа: Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић, ДС – Александар Попов, Милан Кркобабић, ПУПС – СРС, Др Војислав Шешељ, Група грађана Искорак – др Звонко Благојевић – Жарко Дебељачки и изборна листа Српски покрет Двери.

 

 

 

 

Извор: Тањуг