Издвајамо Русија

Kонцепт аутомобил „Волга-2020″ импресионирао Американце (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб Shtorm

Амерички медији посвећени аутомобилизму, посебно CarCoops са великим одушевљењем пишу о новом концепт аутомобилу Волга-2020 који је осмислио дизајнер Александар Шторм.

У Сједињеним Америчким Државама аутомобили са ознаком Volga сматрају се остатком прошлости, возилима великих димензија која су у прошлости користили високорангирани чланови КПСС. У време њихове највеће популарности за обичан свет били су прескупи…Са таквим статусом обичног грађанина СССР нису их ни могли набавити. Концепт аутомобил „Волга 2020“ развио је Александар Шторм који је био задужен да оживи дух старих аутомобила Volga. На први поглед аутомбил одликују „мишићаве“ линије каросерије, као и ниски кров, светлеће диоде дневног светла, хромирани умеци и моћне диск кочниц, пишу медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из одређених углова „Волга 2020“ подсећа на савремене првокласне моделе компанија Genesis и Mercedes-Benz. Часопис CarCoops толико је импресиониран дизајном овог концепт аутомобила да је на свом сајту организовао гласање у коме се тражи да читаоци хипотетички упореде овај аутомобил са луксузним немачким, јапанским и јужнокорејским моделима, пише агенција Daily-Motor.

 

Фото: Јутјуб Shtorm

Извор: rs.rbth.com