Издвајамо Србија

МАЛИША КОТИЋ: „Неколико сати после одласка Вучића настао је џумбус“

Шеснаест одборника из СНС и СПС странака су на ванредној ноћној седници СО Лебане одузели шесторици одборника мандате како би спречили преврат власти.

Преврат се спремао на сутра редовно заказаној седници, потврђено је порталу Југмедиа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Овим ујдурмама општина Лебане и варош Лебане, односно, људи који је воде, још једном су оправдали епитет Твин Пикса, мистериозног градића из истоимене америчке серије На седници су четири одбегла одборника из СНС-а и два из СПС-а постављена за општинске већнике, чиме ће им, практично бити одузет одборнички мандат, као у случају непослушне Стане Младеновић”, наводи портал.

Бивши члан СПС и одборник Малиша Костић каже да су њега и остале током ноћи именовали за одборнике, а већ следећег дана ће им бити одузети мандате.

“Ми ћемо ступити у штрајк глађу и организовати протесте. Биће ово случај са великим политичким последицама јер су налетили на људе који се не предају лако и који се разумеју у законе“, каже Костић.

Он призаје да је група од 15 одборника ковала план да на у петак промени власт и смишљала како да дође до 16. одборника. СО Лебане има укупно 31 одборника.

Овај џумбус настао је само неколико сати после свечаности због отварања нове фабрике и одласка председника Србије Александра Вучића из Лебана.

Одборници из три групе грађана, четири из СНС-а и четири из СПС су на једној страни вароши договарли како да смене власт, а власт је у седишту општине ковала стратегију. За сада поражена страна тврди да су неки одборници подизани из постеље како би дошли на седницу, да су, други, наводно, били под великим притиском, а трећи држани закључани.

”Ми никако нисмо могли да дођемо до њих, билу су под кључем“, тврде одборници који нису добили позив за ванредну седницу скупштине.

Иначе, седница је почела пет минута после поноћи, а завршена 45 минута касније.

Овакве поделе и политичке тензеије у Лебану не памте се још од времена Гојка Марјановића почетком 2000. године када се све окончало крвавим главама.

Фото: Јутјуб

Извор: b92.net