Издвајамо Свет

СЕНЗАЦИОНАЛНО: ЗАШТО ЈЕ ТИТАНИК МОРАО ДА НЕСТАНЕ: Потапање брода омогућило је формирање једне моћне институције

Појавили су се нови докази да је ЈП Морган намерно оркестрирао потапање Титаника како би формирао Федералне резерве.

1989. године је Морган Робертсон написао књигу под називом “Олупина Титана“ о луксузном броду за који се сматрало да не може потонути, а који је ишао пребрзо северним Атлантиком и ударио у ледени брег – што је довело до погибије готово свих укрцаних.

14 година касније се ова фиктивна књига одиграла у стварном животу, са бродом Титаник, али је овог пута то имало велике политичке импликације. Неки од најбогатијих људи на свету су били на том броду, а неки од њих су се супротстављали Федералним резервама и централним банкама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чињеница: ЈП Морган је финансирао/изградио Титаник

Чињеница: ЈП Морган је резервисао путовање, али је отказао у последњој секунди.

Чињеница: Пријатељ ЈП Моргана, Милтон Херсеј, такође је отказао у последњем тренутку и преживео да изгради прехрамбено царство Херсеј.

Чињеница: Није било црвених бакљи на броду да би сигнализирали било ком броду за спасавање. Само беле бакље, које сигнализирају забаву и да је све у реду.

Чињеница: То је био први брод такве врсте који је имао могућност да електромагнетски причврсти палубе и да забрави путнике у потпалубљу.

Чињеница: Капетан Едвард Смит је био један од најнаграђиванијих капетана у своје време, и никако не би било у склопу његовог карактера да избегне мере предострожности.

Чињеница: Аутор књиге је на смрт отрован пар година након што је Титаник потонуо.

Чињеница: Федералне резерве су формиране наредне године.

Чињеница: Породица Астор је била једна од најбогатијих породица на свету, а Џон Астор ИИИ се противио Федералним резервама.

Џон Џејкоб Астор ИВ, најбогатији човек на свету у то време, пријатељ Николе Тесле и отворени противник стварања Федералних резерви. Астор је дело своје богатство стекао као градитељ некретнина, инвеститор и проналазач. Други угледни противници Федералних резерви, као што су Бенџамин Гугенхајм и Иса Штраус, такође су погинули на броду.

Да ли је ЈП Морган идеју о томе како да убије противнике Федералних резерви добио из књиге која је написана пре 14 година?

Ово је била књига (испод) под насловом “Титан“, објављена 14 година пре него што је Титаник потонуо и која је садржала сличности.

Да ли су они сковали план на острву Џекил да изграде брод како би елиминисали конкуренцију?

Иако је овај роман написан пре него што је Титаник чак и дизајниран, постоје неке изузетне сличности између фиктивног и стварног брода. Као и Титаник, фиктивни брод је потонуо у априлу у северном Атлантику, и није било довољно чамаца за спасавање. Такође постоје и сличности у величини (Титан је био дугачак 244 метра, а Титаник 269 метара), брзини (Титан 25 чворова, Титаник 21 чвор) и опреме за спасавање.

Осим имена, сличности између Титаника и фиктивног Титана укључују и ово:

Описан као “непотопив“

Титаник је био највећи луксузни брод на свету (269 метара, 63.000 тона), и једном је описан као практично “непотопив“. Титан је био највећи брод и највећи људски производ (244 метра, 75.000 тона).

Недостатак чамаца за спасавање

Титаник је носио само 16 чамаца за спасавање, плус 4 Енгелхардт склопивих чамаца за спасавање, што је мање од половине броја који је потребан за капацитет од 3.000 путника Титан је носио “онолико колико је закон допуштао,“ 24 чамаца за спасавање, што је мање по половине онога што је потребно за капацитет од 3.000 путника.

Ударање у санту леда

Крећући се пребрзо, на 22,5 чворова, Титаник је ударио у санту леда са десне стране у ноћи 14. априла 1912. године у северном Атлантику, 640 км од Њуфаундленда. Такође у ноћи у априлу, у Северноатланском океану, 640 км од Њуфаундленда (Терранова), Титан је ударио у санту леда док је путовао брзином од 25 чворова, такође са десне стране.

Потапање

Непотопиви Титаник је потонуо, а више од половине његових 2.200 путника је погинуло. Неуништиви Титан је такође потонуо, више од половине његових 2.500 путника се удавило. Титан се заправо преврнуо пре него што је потонуо.

Извор: Kurir.rs/Yournewswire