Регион

Срби су нас окупирали и током највећег празника! Хрватски певач бесан због доминације српске музике

-Не чудим се да су Срби искористили празан простор након масакра наше глазбе који се проводи од 1993. – поручио је

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да српски певачи масовно наступају по Хрватској није никаква тајна, напротив. Они врло радо истичу ту чињеницу, поносни због тога што у Хрватској имају своју публику која пуни клубове где год да се појаве.

Међутим, хрватски певач Матко Јелавић није тако срећан због ове чињенице, па се на свом Фејсбук профилу огласио јавном поруком на рачун српске музике и српских извођача у Хрватској.

Он је фотографисао рекламу концерта Жељка Јоксимовића 22. децембра у Лабину, и поред исте је написао поруку којом изражава своје незадовољство.

– Градоначелници хрватских градова користе музику за стицање политичких поена. Већина њих. На тај начин убијају нашу музику до краја. Српска и босанска музика заузимају тренутно цца. 90% хрватских забава и концерата. Тај постотак је до пре двадесетак година припадао хрватској музици – почео је Јелавић.

– Не чудим се да су Срби искористили празан простор након масакра наше глазбе који се проводи од 1993. Они према том питању имају пуно исправнији однос од нас. Али ипак, 90% није сарадња него окупација – очигледно љутито је поручио Јелавић.

– Понављам, Хрватска је убила хрватску глазбу. И нитко други! Ово је први пут да чујем да српски извођач пева за католички Божић у хрватском граду. Значи, иду на 100%! Уз помоћ локалних власти и моћника! Немам ништа против наступа свих страних извођача код нас. Музика је ипак језик свемира. Али задатак Хрватске је опоравити своју, првенствено. Музика је душа народа и идентитет. Крајњи је час! „И зашто не – Христос се роди!“ – поручио је Јелавић на крају.

Овим поводом покушали смо да добијемо коментар и од Јоксимовића, али он није желео да коментарише речи Јелавића. Можда због тога што у Лабину пева 22. децембра, а не на католички Божић који је 25. децембра…

 

Извор: Telegraf.rs