Занимљивости Свет

Траг на небу због којег се Америка замрзла од страха: Нуклеарка из Северне Кореје или ванземаљци(ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Ракета „Спејс Икс“ поново је испаљена у петак из Калифорније како би понела у свемир 10 сателита, али је многе на Земљи оставила у чуду.

Лансирање се одиграло пред сам залазак сунца, а ракета се видела и са ише од 400 километара удаљености. Како пише британски „Гардијан“, позиви локалним медијима почели су да стижу из целе регије. Заустављали су се аутомобили, а људи су се питали шта је та чудна светлост.

Многи пролазници су застали да сликају или сниме видео, али су мистерију коначно решили ватрогасци Лос Анђелеса, који су објавили да је „мистериозно светло на небу“, заправо лансирање ракете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оснивач и главни дизајнер „Спејс Икса“, Елон Маск, придружио се забави, а на „твитеру“ је објавио видео уз потпис „Нуклеарни ванземаљац, неидентификовани летећи тањир из Северна Кореје“.

Једна одоба је написала „Заиста сам се надала да су ванземаљци“. Снимци су просто преплавили друштвене мреже, а један корисник је успео да услока тренутак када је ракета изашла у свемир.

За многе је тек уследило одушевљење, када су видели облак који је остао по окончаном лансирању.

У питању је био 18. и последње лансирање за 2017. годину за пројекат „Спејс Икс“, који ће заменити систем сателита „Иридијум“ са 75 новијих. Сателити такође носе системе за праћење летелица и бродова у свету.

Извор: