Србија

АЛБАНЦИ ОПТУЖУЈУ СРБИЈУ ДА ПРИПРЕМА ТАЈНИ ПЛАН ЗА НЕМИРЕ НА КОСОВУ: Измислили јединицу Вукове

Хаос на друштвеним мрежама

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сајт еxпресс.цом објавио је текст под насловом: „‘Вукови’: тајна јединица Србије која изазива немире на Косову“.

Наиме, како преносе у тексту, „Србија припрема тајни план који ће изазвати немире на Косову током 2018. године. То је један од закључака документа који је у понедјељак објавио Институт за међународне студије Косова“.

С друге стране, многи тврде да се ради о лажној информацији, односно, измишљању непостојеће војске. Циљ је, како се сматра, заплашити алабански народ, а говори се о српској војсци намерно, како би се провоцирали Срби на Косову.

Мариника Тепић, посланица Нове странке, поделила је на свом Твитер налогу ову вест и изразила своју забринутуст.

У коментарима се повела полемика о веродостојности и истинитости вести.

У истој вести се помиње и убиство Оливера Ивановића, као и да Београд тражи да се укључи у истрагу о овом атентату.

Иначе, на сличан начин на који су сада Срби оптужени да су спремни да изазову немире на Косову, покојни Ивановић је жигосан као ратни злочинац.

Националистичкој албанској елити у Приштини је Ивановић био трн у оку јер се својим најчешће мирним и на чињеницама базираним стилом комуницирања беспоговорно борио за права српске мањине на КиМ. Застрањивања је овај политичар, који је течно говорио енглески, јавно жигосао.

2014. године је Еулеx покушао да га у једном најбаже речено чудноватом судском процесу жигоше као ратног злочинца и да га на 9 година стрпа у казамат. То је изненадило многе јер чак ни албански националисти Ивановића нису оптуживали за ратне злочине. Покушај да га претворе у ратног злочинца пропао је у апелационом поступку, али га је, невино оптуженог коштао три године живота, преносили су немачки медији чињенице о његовој судбини.

 

Извор: Espreso.rs