Србија

МРТВОЈ ЈЕЛЕНИ ПРСТЕ ПОТАПАЛИ У ВАРИКИНУ: Слике са увиђаја кључни доказ да ЈЕЛЕНА НИЈЕ УБИЈЕНА НА НАСИПУ У БОРЧИ!

Прсти на мртвој Јелени Марјановић (33) били су потопљени у неко јако хемијско средство, попут варикине, како би се уклонили биолошки трагови убице, а то се јасно види на фотографијама које ексклузивно објављује Информер. Ово је уједно и кључни доказ да Јелена није убијена на насипу у Борчи 2. априла 2016, већ нешто раније на непознатој локацији

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са мртве Јелене су потом хемијским средствима уклоњени трагови злочина и пресвучена је у чисту гардеробу и патике, на којима није било трагова крви и блата! Затим је њено тело однето до насипа у Борчи, где је бачено у оближњи канал!

Десетак пролазника

Слике које Информер објављује указују да је убица, који је највероватније имао и помагаче, брижљиво уклањао трагове са мртве певачице „Гранда“, за шта не би имао времена да је она 2. априла 2016. пресретнута и насмрт претучена на насипу у Борчи, усред дана, кад је тамо било десетак пролазника.

Притом, на Јелениној гардероби и на патикама није било трагова крви и блата, што такође указује да није усмрћена на насипу или у каналу. Такође, патике и горњи део тренерке нађени су у шипражју, у близини места где је нађено тело, али их пас трагач није нањушио у ноћи потраге између 2. и 3. априла 2016. То може само да значи да их Јелена није ни носила кад је убијена и да су били чисти и опрани!

Све ово указује да је убица брижљиво третирао и место где је нађено Јеленино тело, како би истрагу усмерио у погрешном правцу!

Како Информер ексклузивно сазнаје, Јеленини блиски пријатељи су били упућени у то да су њени прсти били третирани неким јаким хемијским средством. Зато су извели експеримент којим су се уверили да се исти ефекат оштећења лака на ноктима остварује и потапањем прелакиране пластике у варикину (на слици)!

Кад смо дошли у посед ових фотографија, позвали смо за коментар Ненада Шипку из Центра за форензичка истраживања (ЦФИ), који је и највећи противник полицијске и тужилачке теорије да је Јелена Марјановић убијена на насипу 2. априла 2016.

У ЦФИ су потпуно уверени да задавање удараца није могло настати у самој води.

– Непостојање трагова крви на обали канала и на оближњем шибљу, на Јелениној мајици, и непостојање трагова блата на Јелениној патици, чарапама и тренерци искључују могућност да је задавање удараца било на овој локацији. Само место проналаска Јеленине патике, као и положај те обуће, упућује на то да је она тамо намерно бачена. Одвезане пертле патике такође указују на то да патика није спала са Јеленине ноге. И чистоћа пертли искључује могућност да су биле у води или блату. Исто важи и за платно и ђон патике – наводи Шипка.

Према његовим речима, и одбачени горњи део тренерке показује зашто Јелена није пронађена у првом дану и ноћи претраге.

– Да ју је Јелена носила, морали су је осетити пси трагачи, који су неколико пута прошли непосредно поред локације где је тренерка касније пронађена. Што се тиче трагова оштећеног лака на ноктима, тврдим да они нису могли настати дужим боравком тела у води, већ једино дејством неког хемијског средства. Тешко је поверовати да би убица, из редова случајних пролазника, носио са собом неку од оваквих хемикалија са собом, да му се нађе… – закључио је Шипка.

Ћерка га чекала

Подсетимо, Јеленин муж Зоран Марјановић је 15. септембра 2017, после 17 месеци истраге, ухапшен као главноосумњичени за убиство супруге, и још је у притвору.

У наредби за спровођење истраге стоји да је Зоран 2. априла 2016. у поподневним сатима са ћерком Јаном и Јеленом дошао до почетка насипа у Борчи. Јелена је затим отишла да џогира тим насипом, док су је муж и ћерка чекали. У периоду између 16.49 и 17.30 Зоран је, наводно, оставио ћерку Јану на почетку насипа, отрчао у сусрет Јелени и убио је.

Потом се вратио по Јану, позвао телефоном породицу и пријатеље и рекао им да је Јелена нестала. Јеленин леш, смрскане главе, пронађен је наредног дана, 3. априла 2016. у каналу поред насипа у Борчи.

Зоранови родитељи Владимир и Зорица, као и брат Милош, искористили су законско право да не сведоче у тужилаштву.

Трагови очишћеног лака јасан доказ!

Трагови оштећеног лака на прстима убијене Јелене доказују да су убице пажљиво криле трагове, па се решиле тела бацивши га у канал код насипа у Борчи. На патикама и чарапама певачице нема блата, што такође доказује да није убијена на насипу

 

Извор: Informer.rs