Русија

„ЖРТВОВАЋЕ И 20 МИЛИОНА РУСА“ Бивши руски дипломата открива на шта је све ПУТИН СПРЕМАН

Владимир Путин жртвовао би 20 милиона руских војника за победу у рату с Украјином и осигурање свог политичког опстанка, рекао је руски дипломата у егзилу.

Борис Бондарев, који је напустио сталну мисију Русије при Уједињеним нацијама због рата против Украјине, рекао је за Скај Њуз да је Путинова „срећа истекла“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да је у ових 20 година, колико је на власти, имао пуно среће. Он није паметан, само има среће. Али мислим да му је срећа истекла – наводи Бондарев.

Бивши руски дипломата, који је радио на нуклеарном разоружању, описао је ниво Путиновог очаја рекавши да је спреман да жртвује огроман број људи како би победио у Украјини.

– Након што изгуби рат, мораће да објасни својим елитама и свом становништву зашто је то тако и могао би да наиђе на проблеме у објашњавању тога. И након тога могла би се појавити опозиција, која ће покушати да га смени или ће он покушати да окриви своје подређене како би пронашао некога кога би могао да окриви за све те проблеме. Биће то раздобље унутрашњих превирања – наводи Бондарев.

Он је сигуран да је Путин спреман на велике жртве свог народа.

– Не сумњајте, он је спреман да жртвује 10 или 20 милона Руса само да добије овај рат, само да побије све Украјинце, јер то је за њега ствар принципа. То је за њега питање политичког преживљавања. Морате схватити да ће ако изгуби рат, то за њега бити крај – рекао је бивши руски дипломата.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс/Index

Ознаке