Свет

ОВО КРИЈУ ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ: Ердоган тако одбрусио да новинару није било добро!

Фото: Јутјуб

Посету турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Француској обележио је инцидент с француским новинаром, који прећуткују сви важни медији.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ердоган је држао конференцију за новинаре са својим домаћином, француским председником Емануелом и Макроном, кад га је новинар емисије „Envoyé spécial“, која се емитује на националном каналу Франце 2, питао за наводну турску испоруку оружја терористичкој Исламској држави 2014.

Ердоган: „Прво, нисам разумео ваше питање. Ко је послао оружје у Сирију?“

Новинар: „Ради се о камионима које је послала ваша тајна служба МИТ, који су пресретани на граници крајем 2013. и почетком 2014, а били су натоварени гранатама.“

Ердоган: Ви говорите речником ФЕТО (покрет Фетулах Гулен), а не као новинар. Говорите као члан његовог покрета. Ти који су превозили оружје били су везани за покрет Фетулах Гулен и сада су у затвору. Тајне службе имају своја права, али и задатке да превозе оружје с једне на другу страну у складу са законом.

Постављате ми то питање, а не постављате питање како су Сједињене Држава послале 4.000 камиона оружја у Сирију. Зашто ми не поставите то питање?

Новинар сте. Требало је да то знате и о томе да пишете. Поставите то питање. Ради се о 4.000 камиона с оружјем!

Не причајте с туђим аргументима јер нико неће прогутати то што говорите. То су речи покрета Фетулах Гулен и молим вас да научите да разговарате“, завршио је љутито Ердоган.

 

Извор: Kurir.rs/Logično.com