Издвајамо Свет

АМБАСАДОРКА КОСОВА У САД ВЉОРА ЧИТАКУ: „Наташа Кандић је истински српски патриота, а не издајник“

Фото: Јутјуб

Амбасадорка Косова у САД Вљора Читаку навела је да је Наташа Кандић, која је номинована за Нобелову награду за мир, истински српски патриота, а не издајник.

Вљора Читаку је на свом налогу на Твитеру објавила фотографију са данашњег протеста Покрета Заветници у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наташа Кандић је острво разума чак и током најтамнијих тренутака наше новије историје. Она је храбра, и неће бити малтретирана. И верујем да је њена моћ и снага да отворено говори о ратним злочинима и одговорности чине истинским српским патриотом, а не издајником“, написала је Вљора Читаку.

Да подсетимо, Наташа Кандић и Фонд за хуманитарно право предложени су за Нобелову награду за мир, а предлог су изнели председавајући америчке Хелсиншке комисије, републикански сенатор из Мисисипија Роџер Викер и демократски члан Одбора за спољнополитичке односе Представничког дома, конгресмен из Њујорка Елиот Енгел.

Покрет Заветници одржао је протест испред Куће људских права у центру Београда, а из Грађанске иницијативе наводе да је реч о “протесту против НВО“.

„Иселићемо Наташу Кандић, Соњу Бисерко и антисрпске НВО и градског пословног простора“, наводе Заветници на својој страници на Фејсбуку.

 

 

Извор: Б92