Издвајамо Свет

КОАЛИЦИЈА ПРЕДВОЂЕНА САД ЛИКВИДИРАЛА 100 АСАДОВИХ БОРАЦА: Руси грме – ОВО ЈЕ АГРЕСИЈА!

Фото: Јутјуб

Више од 100 бораца лојалних председнику Сирије Башару ал Асаду убијено је у нападу који је извршила коалиција предвођена САД, саопштио је неименовани амерички званичник за Ројтерс. Он је рекао да је нападнута групација од око 500 бораца лојалних Асаду

Русија је осудила овај напад, назвавши га чином агресије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дела коалиције предвођене САД нису у складу са правним нормама, ово је без икакве сумње агресија – рекао је руски посланик Франц Клинцевич.

Американци тврде да су извели авио-напад на положаје сиријске регуларне армије јер су владине снаге извеле ничим изазвани напад на штаб „Снага демократске Сирије“ које финансирају, наоружавају и тренирају Американци.

Америчка команда за Ирак и Сирију тврди се се све догодило осам километара источно од „усаглашене линије раздвајања“ у сливу реке Еуфрат и да су се међу припадницима СДС налазили и амерички војници и инструктори, те да је то наводно био напад на Оружане снаге САД.

Употреба авијације против сиријске армије на њеној територији – на којој се Американци налазе апсолутно незаконито – проглашена је за „легитимну заштиту партнерских снага од агресије“.

Истовремено је дошло до још једног сукоба који може имати непредвидљиве резултате. Израелски авиони су на западу сиријске провинције тукли позиције које је Тел Авив прогласио за „војну базу Ирана у Сирији“.

База је поред сиријског града Џамраја, а на њу је испаљено неколико ракета.

Израелски авиони су и пре три месец извели ракетни напад на један циљ у том делу Сирије.

 

 

Извор: Медији / Факти.орг / Информер