Издвајамо Свет

КАТАСТРОФА НА ПОМОЛУ: Вашингтон спрема напад на Сирију због употребе хемијског оружја

Фото: Јутјуб
Бела кућа не искључује војна дејства против Сирије због информације о хемијском нападу у Думи, изјавио је саветник Беле куће за безбедност и борбу против…

Бела кућа не искључује војна дејства против Сирије због информације о хемијском нападу у Думи, изјавио је саветник Беле куће за безбедност и борбу против тероризма Томас Босерт.

Упитан да ли сада треба очекивати нови напад САД на Сирију уз употребу ракета, као што је то било после наводног хемијског напада у Хан Шејхуну пре годину дана, Босерт је рекао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не бих ништа искључио. Ово су грозне фотографије. Проучавамо напад. Стејт департмент је јуче дао изјаву. Виши чланови Трамповог кабинета за националну безбедност разговарају о томе са њим цело вече и јутро“, истакао је Босерт.

Раније је представник америчког Стејт департмента рекао за Спутњик да САД прате могућу примену хемијског оружја у сиријској Думи, због чега је могло да погине 40 људи. Руски центар за помирење зараћених страна негирао је саопштења да су наводно сиријске оружане снаге бациле хлорну бомбу у Думи. Центар је истакао да је спреман да пошаље специјалисте за хемијску заштиту за прикупљање података који би потврдили тачност изјава.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да је објављивање информација о употреби отровних материја од стране сиријске војске спроведено да се заштите терористи и оправдају евентуални напади споља.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com