Издвајамо Србија

ХАРАДИНАЈ ЗАПРЕТИО СРБИЈИ КРВОПРОЛИЋЕМ: Подела Косова значи НОВИ РАТ на Балкану!

Пред почетак нове рунде дијалога у Бриселу премијер лажне државе Косово запретио је крвопролићем. Говорећи о могућности поделе Косова и Метохије или промени граница, некадашњи командант терористичке ОВК оценио је да би то био увод у нови рат на Балкану.

– Ово су шаљивџије, људи могу да причају шта хоће, подела је нови рат на Балкану. Ко је спреман за још један рат нека говори о подели, о границама – изјавио је Харадинај за албанске медије, те додао да се нада да ће до Нове године и Божића бити потписан правно обавезујући споразум између Београда и Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да су се повампирили духови ратне прошлости сведочи и недавна претња бившег ратног команданта Армије БиХ у Сребреници Насера Орића, који је изјавио да ће се „следећи рат десити мало брже“, те да ћемо се „ћерати још“.

Чак и Дураковић против Орића

Бивши начелник Сребренице Ћамил Дураковић обрушио се на Насера Орића због звецкања оружјем.
– „Ћерајући“ погледом најлепша пространства ових простора, размишљам. Ако су наши преци пропустили да се протеклих стотину година не „ћерају“ ножевима, можда би нама било паметније и боље да се у наредних стотину, као остатак цивилизованог друштва, „ћерамо“ у науци, спорту, развоју индустрије – написао је Дураковић на Инстаграму.

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун за Српски телеграф каже да Албанци заузимају позиције пред евентуално постизање коначног договора о нормализацији односа, односно тврде пазар:

– Они иду са екстремним ставовима да би изгубили што је мање могуће. Знају веома добро да је за Србију неприхватљиво и да неће признати ни по коју цену самопроглашену државу, нити отворити врата ка УН и на тим основама које они дефинишу апсолутно је немогуће постићи споразум.

Према речима бившег шефа дипломатије Владислава Јовановића, Харадинај није тај који одлучује, већ Американци:

– С обзиром на то да од нас долазе изјаве да ми никако нећемо рат, нећемо да нам гину деца, поручују нам да, ако нећемо рат, онда морамо да прихватимо споразум без рата, онако како Албанци то хоће.

 

Извор: Srbija Danas / Srpski telegraf