Издвајамо Србија

ИГУМАН ЈЕ ОВАЈ ПУТ СТВАРНО ПРЕТЕРАО: Сава Јањић оптужује Србију за етничко чишћење на КиМ!

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић наставља заједно са Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем да води прљаву кампању против актуелне власти у Србији и председника Александра Вучића противећи се идеји о разграничењу са Албанцима на Косову и Метохији

Овог пута Јањић у јавности покушава да протури небулозну тезу да је разграничење на КиМ модел у складу са „политиком етничког чишћења“?!?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је ово изјавио у интевјуу за Ђиласово и Мишковићево „Време“, очигледно са циљем да Србију и Србе оптужи за етничко чишћење на Косову и Метохији.

Јањић је, подсетимо, за наводно етничко чишћење на КиМ на Твитеру оптужио и лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља због његовог става да у 12 српских општина на КиМ треба организовати референдум и да се, уз њихов пристанак, они Срби из најудаљенијих енклава преселе у Прешево, а Албанци из те општине на југу Србије пребаце на Косово.

– Када један од главних поборника политике етничког чишћења да подршку „етничком разграничењу између Срба и Албанаца“ и пресељењу становништва са КиМ, сасвим је јасно одакле дува ветар и да решење иде у правцу трагедије ратних сукоба у бившој Југославији. Нашао лонац поклопац – написао је Јањић, а Шешељ му није остао дужан:

– Сава Јањић је обична будалетина! Он нема појма о етничком чишћењу, а етничко чишћење на Косову и Метохији траје више од 300 година, али над Србима. Срби са Косова и Метохије нису само протеривани и убијани, они су у великом броју поарбанашени и насилно превођени у Албанце – рекао је Шешељ и додао:

– Али познато је да Сава Јањић одавно служи српским непријатељима, па и косовским Албанцима, и нада се да ће од њих заслужити титулу некаквог митрополита косовског. Он је увек наступао антисрпски, а не може бити већи антисрбин од оног који позива да Срби буду изручени Хашком трибуналу, као што је то јавно тражио за Слободана Милошевића, Ратка Младића и Радована Караџића – истакао је Шешељ за Информер.рс, уз подсећање да је Јањић и њега нападао док је био у притвору трибунала и није мога ода се брани.

 

Извор: Информер.рс