Издвајамо Православље

ЉУБАВ ЧИНИ ЧУДА! КАТОЛКИЊА СЕ ЗАЉУБИЛА И ПРЕШЛА У ПРАВОСЛАВЉЕ: Крстила се и добила ново име (ВИДЕО)

Хелен се на овај корак одлучила због велике љубави према изабранику њеног срца, младићу из Битоља

По броју цркви, манастира и светих места, за Охрид кажу да је европски Јерусалим. Некада је у Охриду и околини постојало 365 црви, по једна за сваки дан у години. Данас их је доста мање, а у једној од њих, у цркви „Св. Тројица“ у охридском насељу Црногорци, екипа скопске телевизије 1ТВ је присуствовала церемонији преласка једне девојке, католкиње из Аустралије, у православну веру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хелен, која је потом добила име Елена, на овај корак се одлучила због велике љубави према изабранику њеног срца, младићу из Битоља.

Крстила сам близанце, свештеник је одвео сина око олтара, а ћерку је оставио: Зашто?

Отац Ромео, који је извршио крштење, објашњава да се то ради тако што се девојци три пута урони глава у воду, као што је Христос крштен у реци Јордан од стране светог Јована Крститеља.

Крстионица у цркви „Св. Тројица“, каже отац Ромео, за сада је једина у Македонији и са двојном је наменом.

За крштење одраслих људи користи се два кубика воде, а за децу 70 литара воде. Ко жели, уместо у цркви може да се крсти и у Охридском језеру. Тада отац Ромео у мантији улази у Језеро, а процедура крштавања је иста.

– Особа која жели да промени своју веру прво долази на разговор са нама да је мало подучимо о православљу и да види која ће је црква заступати пред Богом – рекао је отац Ромео, и са задовољством констатовао да се у последње време све чешће дешава да људи из иностранства друге вере долазе код њих у цркву ради прихватања православља.

Након чина крштавања, са лица младе Хелен није силазио осмех.

– Претходно нисам знала како изгледа цео тај процес, али сам дубоко у себи знала да сам део православља и захвална сам што ми је дозвољено да то урадим у Охриду. У почетку сам била мало нервозна, али је било веома узбудљиво и прексрасно искуство – изјавила је Хелен.

Погледајте видео:

 

Извор: Д.Ј. / Телеграф.рс