Издвајамо Србија

МИНИСТРИ РАЗОЧАРАНИ НАЈАВОМ ВУЧИЋЕВОГ ПОВЛАЧЕЊА: Стефановић: Борићу се да ОСТАНЕ! Вулин: То би изазвало НЕСТАБИЛНОСТ

Након сазнања Српског телеграфа да се председник Србије Александар Вучић повлачи из политике и из Српске напредне странке, стижу и реакције министара, као и његових блиских сарадника.

Председник Србије на овај корак се одлучио због великог отпора унутар појединих кругова у Србији решавању проблема Косова, али и сталних опструкција реформи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кроз историју се показало да ништа добро не прихватамо, све што је рационално логично одбацујемо. Поразе славимо као победе и желимо да будемо жртве. Вучић је то хтео да промени, али очигледно узалудно.

– Следећи потез му је да на десетогодишњицу оснивања СНС, на конгресу те странке, најави одлазак са чела странке, што би уједно значило и из политике. Тек кад он оде, на један или други начин, јер много страних и домаћих фактора жели његову главу, Срби ће плакати за њим у складу са својим добрим обичајем: прво га убиј, па онда жали. Оваква шанса, какву Србија има са Вучићем, питање је да ли ће се више икад поновити – најављује саговорник нашег листа.

Поводом наших ексклузивних сазнања огласили су се и министри Небојша Стефановић и Александар Вулин, као и председник ИО СНС Дарко Глишић.

Небојша Стефановић: Препрека за отимаче новца

– Такав потез Вучића узроковао би политичку нестабилност Србије и свакако ослабио нашу позицију. Очигледно је да један део опозиције, неке стране службе, па и део наше Цркве сматрају да је Вучић препрека њиховом повратку на власт, новом отимању новца или сепаратистичким тежњама, али то су само разлози више да се баш сада пружи подршка Вучићу. Као што сам и раније говорио, борићу се да Вучић остане на челу највеће политичке организације у држави, искрено мислим да је то најбоље за нашу земљу. Уверен сам да то мисли и апсолутно највећи број чланова СНС.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Александар Вулин: Обавезујућа одлука за мене

– Његово повлачење из политике би изазвало политичку нестабилност у Србији, а самим тим и региону. СНС треба да учини све да до тога не дође. Уколико одлучи да се повуче, онда је то одлука коју бих и ја схватио као обавезујућу: заједно смо се борили, заједно бисмо и отишли.

Дарко Глишић: И моја каријера би била завршена

– Све ове године био сам свим срцем уз њега зато што је за Србију и њену будућност урадио више него било ко у њеној историји. Његовим повлачењем из странке и моја каријера у СНС је завршена. Одлазим с њим.

 

Извор: М. Л. – М. Р. И. / Република.рс