Издвајамо Србија

НЕВЕРОВАТНО! БУДИМИР ПРЕЖИВЕО НАПАД 100 СТРШЉЕНОВА: Кошење ливаде претворило се у пакао! Ево шта му је спасло живот

Права драма одиграла се у понедељак поподне у селу Бистрица код Нове Вароши када су Будимир Живковић (52) и његов син Михајло преживели напад стотинак стршљенова. Наиме, безазлено кошење ливаде претворило се у пакао за оца и сина који су захваљујући брзој и присебној реакцији извукли живу главу.

Тај дан сам косио ливаду са сином Михајлом. Он је косио између стабала шљиве, а ја сам био иза њега. Пришао је стаблима на два корака, а ја сам му у том тренутку, срећом, рекао да ћу ја тај део да покосим. Као да сам знао… – почиње причу Будимир.

Loading...

Како каже, кренуо је да коси и врхом косачице, њеним шиљцима, ударио је у шљиву.

Само сам одједном чуо “зуууууум”. Као неки тајфун, из те шљиве је излетело стотинак стршљенова. У том тренутку сам оставио косачицу која је остала да ради у брзини и почео да бежим, а они су за мном ишли сигурно сто метара – каже он.

Сину је рекао да бежи на другу страну и њега је ујео само један за груди, док је Будимира угризло ни мање ни више него десет стршљенова!

Уједали су ме свуда, за десну ногу, за колено, за десно раме, за врат, за косу, ма нема где нису, унаказали су ме! То боли да сачува Бог. У стању шока, одмах сам телефоном позвао супругу Гордану. Нисам ни долазио кући, само сам сишао на пут. Она је дошла колима и превезла ме у Хитну помоћ у Нову Варош, где смо стигли за око десетак минута – прича Будимир и додаје да је једва стајао на ногама.

Када су у лекари видели његове уједе и стање у ком се налази, остали су затечени. Одмах му је указана помоћ и ефикасном и брзом интервенцијом спасен му је живот.

Чим сам дошао легао сам на сто. Измерили су ми притисак, дали инфузију и ињекције, све су брзо урадили. Усне и језик су кренули да ми отичу, почео сам да шареним. То је трајало сат и по времена. Срећом, Михајлу није било ништа. Да сам дошао који минут касније, питање је да ли би остао жив – прича овај Нововарошанин.

Да ствар буде још гора, његова мајка је отишла на ливаду да угаси косачицу која је и даље радила. И њу је ујео стршљен! Срећом, није имала озбиљнијих последица.

Касније сам позвао комшију који је дошао са заштитним оделом да угаси косачицу. Сада осећам мале болове на месту где су ме уједали, али није ништа страшно – закључује Будимир и саветује све да буду на опрезу када су у питању ови паклени инсекти.

Ово је само један у низу напада ових инсеката у последње време, који се пуком срећом није завршио смртним случајем.

Подсетимо, мушкарац (69) из београдског приградског насеља Мали Пожаревац преминуо је пре четири дана од последица уједа стршљенова.

Претходно је Владан Марковић (43), одборник у Скупштини града Ужица, преминуо на исти начин почетком јула. Он је језиву смрт дочекао у селу Злодол између Бајине Баште из Ужица где је поподне брао малине.

 

 

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...