Занимљивости Издвајамо

НЕВИЂЕНО: Погледајте како Роберт Де Ниро игра “моравац” у Србији!

Роберт Де Ниро (фото:ЈуТјуб)

Познати глумац Роберт Де Ниро пре 60 година се заљубио у Србију када је боравио у једном домаћинству покрај Ниша.

Веровали или не, за оне који не памте, Де Ниро је боравио у селу Чокот уз домаћу погачу и сир. Присећају се неки мештани да је стопирао путем, али тада нико није знао ко ће бити овај младић једног дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У домаћинству Ђокића, Де Ниро је био угошћен по свим српским обичајима. Љубазна породица му је пружила собу, упркос глумчевом захтеву да спава у сенику. Три дана су провели споразумевајући се осмесима и по неком реченицом, а Де Ниро им је био и испомоћ у обављању свакодневних послова.

Када се спремио да крене, торбу су ми напунили домаћом погачом и сиром, да се нађе за пут. Глумцу се ово посебно урезало у памћење, о чему је годинама касније и јавно говорио. Након годину дана, Де Ниро је поново посетио село Чокот и Ђокиће.

Роберт се братио у Србију 1971. године, али овога пута као гост ФЕСТ-а у Дому синдиката.

Ако сте се питали како је научио да игра чувени “моравац“, сада вам је јасније, Де Ниро је највише времена у Србији проводио у башти са парадајзом, а волео је да га једе уз сир и погачу. Потпуно је нормално да је уз све српске обичаје научио и да игра коло.

Нада Павловић испричала је пре неколико година да је имала прилику да упозна Роберта де Нира баш у Дому синдиката.

– Де Нира сам упознала овде, ето видите, то је један од лепших догађаја. Али, знате када је то било, када је једном био овде и када га нико није приметио, тада није био велика звезда.

 

Извор: еспресо.рс