Србија

Лажна држава у проблему: Наставља се егзодус Албанаца!

Упркос чињеници да је тзв. Косово веома близу либерализације виза, многи грађани не оклевају да се обрате страним амбасадама за добијање визе. Експерт за економска питања, Сафет Грџалију сматра да је миграција забрињавајуц́а, преноси Економија онлајн.

Грџаљиу каже да са Косова не одлазе само незапослени људи и социјални случајеви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Миграција или бекство младих са Косова је забрињавајућа појава која је постала тренд, у том правцу се мора рец́и истина да са Косова не беже само незапослени или социјални случајеви. Постоји неколико категорија људи који беже, незапослени, социјални случајеви, али и они који губе наду да могу да живе на Косову. Верујем да је време да се позабавимо овим феноменом“, каже Грџалију.

Грџалију истиче да на Косову мора да постоји економска стабилност како би се спречио даљи одлазак људи.

„Тачно је да је политичка стабилност приоритет који се мора постићи и без политичке стабилности нема ни економског развоја, а ако немамо економског развоја онда се губи перспектива, самим тим то је феномен који се мора решавати и не сме бити занемарен. Ко може да гарантује да ће 2030. или 2035. године на Косову бити 800.000 становника ако се настави овај егзодус, где близу 60.000 људи легално напусти Косово у току године“, закључио је Грџалију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс