Србија

Нови УДАР на Србију: Понављају МАКЕДОНСКИ СЦЕНАРИО! Ево шта ће се десити

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб)

БИА је демантовала наводе о повезаности са ухапшеним лицима

Лажи да су ухапшени криминалци плаћене убице које су у вези са српском безбедносном агенцијом, Приштина је покушала да искористи за удар на Србију по рецепту који је коришћен у Македонији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БИА је одмах реаговала и демантовала приштинске подметачине, док аналитичари, саговорници Српског Телеграфа, оцењују да је циљ оваквих подметачина слабљење позиција Београда у дијалогу са Приштином, који се води у Бриселу.

Наиме, у полицији такозване државе Косово рекли су им да од четворо ухапшених, троје има везе са српском службом.

– Тројица ухапшених имају везе са БИА и сва тројица су осумњичени као плаћене убице – рекао је извор.

БИА је демантовала наводе појединих медија да су лица која су ухапшена 18. јула, на територији АП Косово и Метохија, имала било какве везе са Агенцијом.

– Марио Милошевић, Јован Павићевић, Страхиња Данковић и Лаурета Зуба ухапшени су по налогу Интерпола због сумње да су извршили тешка кривична дела убиства и отмица на подручју територије Републике Црне Горе. Најоштрије осуђујемо ширење лажних вести које за циљ имају дестабилизацију и подривање безбедносног система Републике Србије – навела је БИА у саопштењу.

Саговорници подсећају да је исту ствар покушала да уради и Македонија када су нашем дипломати неуспешно паковали да је шпијун који је покушао државни удар априла прошле године у македонској скупштини.

Бивши оперативац ДБ Божидар Спасић истиче да је рукопис препознатљив јер како објашњава, две службе, косовска и македонска, функционишу у тандему.

– Ту причу смо гледали у Македонији, где су такође сарађивале ове службе, приштинска и македонска. Између њих више нема никаквих граница, раде као један, јасно је да су у питању исти креатори. Поред тога, они који воде тајну полицију на Косову воде и у Македонији. Не треба заборавити да на Косову има колико хоћете страних агентура, а своју испоставу, што је врло битно, има и албанска тајна служба.

Према његовим речима, ова лаж пласирана је само неколико дана после изјаве председника Србије да Србија не одустаје од истраге о убиству Оливера Ивановића.

Да је у питању подметачина по већ виђеном сценарију тврди и политички аналитичар Драгомир Анђелковић, који каже да је позадина оваквих измишљотина део плана да се опструише дијалог.

– Они дефинитивно покушавају сада да нас компромитују пред завршницу бриселских процеса и да представе БИА као организацију која шурује са криминалцима. У питању је лажни сценарио компромитовања државне службе, без икаквог основа – истиче Анђелковић.

 

Извор: Srbija Danas/Srpski telegraf