Издвајамо Свет

РОДИО СЕ ВЕСНИК СУДЊЕГ ДАНА: После 2000. година појавио се знак СМАКА СВЕТА (ФОТО)

Верска организација „Институт Храма“ у Јерусалиму детаљно прегледа црвену краву, рођену у Израелу прошлог месеца, за коју се верује да би могла да испуни пророчанство записано у јеврејским и хришћанским светим књигама.

Књига Бројева, поглавље 19 Светог писма детаљно описује како је Бог рекао Мојсију и синовима Израиљевим да донесу „здраву црвену јуницу без мане“, која ће бити спаљена у оквиру обреда очишћења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сматра се да је жртвовање црвене јунице веома важно за изградњу трећег храма у Јерусалиму, за који неки теолози тврде да може да утиче на повратак месије и Судњег дана.

До сада су ретке црвене јунице углавном дисквалификоване због недостатака, или зато што су стеоне, па је најновија кандидаткиња привукла велику пажњу Института. Она је за сада беспрекорно црвена и без мрља, али то би могло да се промени како буде расла.

Институт Храма је основан 1987. године, а његов главни циљ је обнова Светог храма у Јерусалиму. Организација на свом сајту пише да „у протеклих 2.000 година није било црвене јунице“.

– Уколико их сада има, да ли је ово ера у којој ће нам бити потребне? – наводи се на сајту организације.

– Недељу дана након рођења, црвена јуница подвргнута је свеобухватном прегледу рабина стручњака, који су утврдили да је тренутно прихватљив кандидат за библијску црвену јуницу (пара адума) описану у Књизи Бројева, поглављу 19 – саопштава организација на Јутјубу.

После три месеца, животиња ће поново бити прегледана како би се утврдило да ли су се појавили недостаци, који би значили да ће бити дисквалификована.

 

 

Извор: express.co.uk / M.A. /Блиц