Издвајамо Србија

МАНИЈАК ЈЕ НЕКАД БИО СПОРТИСТА, ЗВАЛИ СУ ГА САМУРАЈ: Пријатељи су у шоку, одричу га се а ово је могући разлог ЊЕГОВЕ ЛУДОСТИ

Фото: Фејсбук

Михаило Исаиловић (37) из београдског насеља Крњача, који је полно узнемиравао девојчицу од 15 година у београдском трамвају, некада је међу пријатељима био познат као „Самурај“.

Јавност је била шокирала када је прошле недеље на друштвеним мрежама објављен снимак из београдског трамваја на линији два на ком се види како мушкарац насрће на тинејџерку, додирује је и набија уз стакло, и то наочиглед других путника који нису урадили ништа да јој помогну. Убрзо се јавила још једна жртва истог насилника, а већ сутрадан он је идентификован и ухапшен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тада је откривено да се ради о Исаиловићу, мушкарцу из Крњаче, а његови пријатељи остали су у шоку када су видели шта је урадио. Како кажу, пре неколико година су га познавали као вредног спортисту.

– Ми смо у шоку! Ужасни снимак појавио се на интернету и замислите када га нисам ни познала у колико је лошем стању! Пре четири године смо тренирали заједно неколико месеци, онда је он престао и изгубили смо сваки контакт. Шокирани смо, јер из периода из којег га знам, био је паметан и вредан младић, који је чак био фанатик за здраву храну и тренинге. Учествовао је у групним тренинзима, био је доста физички спреман и инсистирао је на здравом животу. Звали смо га Самурај! На снимку који сам видела он је угојен и запуштен. Затечена сам, јер нисам ни знала да је то иста особа! Чули смо да је отишао са живцима због раскида са вереницом и да сада буквално прича сам са собом по улици. Не знам шта је могло да се догоди да се толико промени и постане насилан – испричала је његова познаница, која није желела да открије своје име, за лист Ало.

Један од његових познаника каже да се Исаиловић бавио разним пословима и да се није плашио рада, иако је студирао на Машинском факултету у Нишу.

– Био је вредан, продавао је чак и лубенице на пијаци пре десет година. Био је опуштен и волео је да се шали. То што је урадио јадној девојчици за сваку је осуду и не желим више никад да чујем за њега – рекао је саговорник листа.

Исаиловић живи сам у стану у Крњачи, а комшије кажу да се понашао чудно. Како су испричале, био је особењак и често је причао сам са собом, хранио је врапце и разговарао с њима.

Кажу да је из стана одлазио рано и да је долазио касно. Ухапшен је док је крао бурек у пекари, а себи у браду је мрмљао: „Да ли да идем на посао или на Острог“.

Исповест друге жртве Михаила Исаиловића из аутобуса:

Има две фирме

Суђећи по привредном регистру, на његово име пријављене су две фирме у Београду. Он је пријављен као власник компаније „Рефресх“ која је пословала четири године пре него што је брисана из регистра Агенције за привредне регистре у септембру 2014. године, али на његово име се води и фирма „Рефресх yоур минд“ отворена само два месеца касније – у новембру 2014.

„Рефресх yоур минд“ је наведена као и даље актуелна компанија, а оно што посебно скреће пажњу јесте чињеница да је пријављена као школа борилачких вештина.

Локација за обе фирме је иста – кућна адреса ухапшеног, а на поменутој адреси види се и назив угашене фирме.

На Фејсбук налогу Михаила И, између осталог, наводи се и да је похађао Дванаесту београдску гимназију, па и да је завршио Машински факултет.

Бранио се ћутањем

Исаиловић је саслушан јуче у Првом основном јавном тужилаштву, где се бранио ћутањем. Како сазнајемо, чудно се понашао и на саслушању.

– На питања која су му постављана одговарао је: „Хвала Богу!“, а додељена му је адвокатица по службеној дужности. О кривици није хтео да се изјасни и бранио се ћутањем. Затражено је вештачење његовог психичког стања да би се утврдило да ли има психичке проблеме – наводи извор близак истрази.

Исаиловићу је, на предлог тужилаштва, одређен притвор до 30 дана, како не би поновио кривично дело. После саслушања затражено је и психијатријско вештачење његове урачунљивости.

 

Извор: Блиц/Ало.рс