Издвајамо Србија

МИНИСТАР ЗДРАВЉА ЛОНЧАР: Мајка болесне девојчице лаже, преглед је обављен, тужили смо је

Фото: Јутјуб

Министар здравља Златибор Лончар рекао је, поводом тврдњи мајке из Крагујевца да је лекар одбио да прегледа дете, да постоји доказ да је то дете прегледано.

Министар је додао да ни у једном тренутку дете није било угрожено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Поднете су тужбе против мајке и лекара. Суд је тај који ће да донесе одлуку”, рекао је Лончар одговарајући на питање новинара о том случају.

У српском здравству је, каже министар, запослено 118.000 људи, од тога више од 40.000 лекара, као и медицинских сестара, дневно помогну више десетина хиљада пацијената.

“Више хиљада деце прегледају и излече, а онда ви нађете једну особу, нека свако процени каква је то особа, ја у то нећу улазити, и хоћете да направите да је то пример за целу Србију, за све домове здравља и све здравствене установе”, рекао је Лончар.

Додао је да се залаже за слободу медија, али да треба свакако чути и другу страну, а не само износити тврдње мајке из Крагујевца и тражити још таквих примера.

Да ли је неко желео да буде у центру пажње, по цену да на неки начин злоупотребљава и своје дете, ми, рекао је министар, у томе не можемо и не желимо да учествујемо.

“Здравствени радници толико имају посла и толико раде да ово њима све тешко пада”, рекао је Лончар.

 

Извор: Б92