Издвајамо Србија

ПЕВАЧ ОДЛАЗИ ИЗ СРБИЈЕ?! ДАРКО ИДЕ НА ЛЕЧЕЊЕ У ШВАЈЦАРСКУ: Лекари у СТРАХУ од могућих последица и ИНВАЛИДИТЕТА?

Фото: Јутјуб

Опоравак ће трајати годинама!

Дарко Лазић се опоравља од тешке саобраћајне несреће коју је доживео пре недељу дана, када је уз велику срећу остао жив, али предвиђања лекара нису оптимистична!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због повреда које је задобио – потреса мозга, озбиљно оштећење кичме, пробијене плућне марамице, оштећење бубрега, девет сломљених ребара, прелом бутне кост, прелом карлице, повреде кука и извађене слезина – опоравак ће трајати годинама, а како наводи „Курир“, страхује се да ће млади певач заувек остати инвалид.

– То да ли ће Дарко остати инвалид може да предвиди само лекар који га надгледа. И ја се надам да се то неће десити. У сваком случају, то су најопасније повреде, контузије мозга. Мозак је непредвидив, може да се деси да се Дарко у потпуности опорави, да почне да хода, пева и да нема никакве последице. А може да се деси да наредне године повреде у инвалидским колицима. Свака дубља прогноза у оваквом тренутку била би неозбиљна и да не не кажем ружна – рекао је за „Курир“ један од лекара који је упућен у цео случај.

Лекари с којима су још разговарали кажу да је са оваквим повредама наводно врло могуће да пацијенту остану трајне последице, што практично значи одређени степен инвалидитета.

Иако у Земунској болници лекари даноноћно брину о фолкеру на интензивној нези, опоравак му како наводи „Курир“ следи у иностранству, где ће тим стручњака бити задужен да га што пре врати у форму.

– Дарко има много пријатеља ван земље, који се свакодневно моле за њега и распитују се о његовом стању. Наш лекарски тим одлично брине о њему и дају све од себе да га одрже у животу. Међутим, ако Лазић прегура овај кризни период, за шта постоје велике шансе, он ће бити транспортован у једну приватну клинику у Цириху, где ради један његов пријатељ – открива извор за „Курир“.

– Познати швајцарски бизнисмен доћи ће искључиво због Дарка у Србију. Искористиће све везе да помогне породици и тражиће да га посети у болници. Он ће инсистирати да га што пре пребаце у Швајцарску и учиниће све што је потребно за његов опоравак. Дарко му је једном приликом певао на приватној прослави и купио га за све паре овог света. Кад је чуо да је доживео несрећу, покушао је да дође првим летом у Београд, али био је спречен због пословних обавеза које није могао да одложи – завршава саговорник.

 

Извор: srbijadanas.com/Курир