Издвајамо Србија

ПРОЦУРИЛИ НОВИ ДЕТАЉИ О УБИСТВУ ГАРДИСТА: После саслушања Тадића откривено ко је стопирао истрагу!

Истрагу о убиству гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у касарни на Топчидеру у Београду стопирао је некадашњи шеф ДБ Црне Горе и заменик министра одбране Србије и Црне Горе и заменик министра одбране Србије и Црне Горе (СЦГ) Вукашин Мараш

Како пише подгоричка Борба, цео случај је заташкан да се неб и открила имена кључних људи који су се бавили шверцом дроге, а због чега су млади војници ликвидирани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је раније објављено, бивши официр Војске СЦГ који сада живи у Москви недавно је на саслушању у тужилаштву испричао да су Јаковљевић и Моловановић убијени 5. октобра2004. Због 1,5 тона кокаина који је био сакривен у касарни на Топчидеру.

– Мараш је тада био кључни играч и врло моћна, контроверзна особа, која се доводила у везу са многим аферама. Тада је био на позицији заменика министра одбране Србије и Црне Горе. Истражни органи имају списак свих лица која се доводе у везу са шверцом поменуте дроге, а међу њима има и црногорских држављана, а неки од њих су довођени у везу са Марашем. Он је тада стопирао све то, јер су нека од тих лица, наводно, радила за црногорску службу, али је недавно, сведочењем једног бившег официра све испливало на светлост дана – наводи Борба.

5. oktobar, simbol. Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović. Dva momka, vojnika, dve nevine žrtve. Ubijeni kao stražari…

Posted by Bane Gajic on Monday, October 5, 2015

На списку лица која ће бити саслушани су и сви министри и заменици министара СиЦГ. Међу њима је и садашњи министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић, који је у то време био заменик министра спољних послова СиЦГ. Саслушања су већ почела, а исказ је већ дао Борис Тадић, тадашњи министар одбране СиЦГ – преносе медији.

Подсетимо, војни официр је на саслушању у тужилаштву открио да је злочину у касарни претходила истрага о шверцу дроге, коју је водио један припаднег тадашњег ДБ. Утврђено је да су међу дилерима и деца појединих официра, али и да је група повезана с људима који су тад били активни у Војсци, док им је штек за наркотике био подземно склониште на Топчидеру. Кад су посумњали да су разоткривени, дилери су одлучили да испразне штек, али су их кобног дана гардисти затекли на делу, што су платили главама.

 

 

Извор: