Издвајамо Свет

ПУТИН ЗАПАЊИО ЕУ: Ево зашто имате мигрантски цунами…

Фото: Јутјуб

Европска унија може само саму себе да криви за мигрантску кризу која мучи континент, каже руски председник Владимир Путин који криви политику ЕУ, укључујући и “велике социјалне бенефиције и друге бонусе“ укључујући готовинске исплате, због бескрајног тока миграната који улазе у Европу.

Према Путиновим речима, мигрантска криза се неће окончати све док се ЕУ не позабави овим питањем и не прегледа своју политику према мигрантима, које ефективно “охрабрује“ неевропљане да покушају да уђу у Европу илегално и добију “велике социјалне користи,“ рекао је Владимир Путин у уторак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након разговора са премијером Мађарске Виктором Орбаном у Москви, Путин је рекао да осим ако се ЕУ не позабави мигрантском кризом на искрен и робустан начин, криза ће се само погоршати.

“Ако подстичете миграцију са великим социјалним бенефицијама и другим бонусима, зашто би тај ток икад престао?,“ рекао је руски председник. “Ипак, на нашим колегама у Европи је да сами одлуче шта је боље за Европу и Европљане.“

Ток миграната који улазе у ЕУ остаје стабилан, иако изгледа да се матичне земље миграната мењају како време пролази. “У почетку су то били људи из Сирије, из Ирака, из других земаља Блиског истока. Сада је то Посахарска Африка,“ рекао је Путин.

Русија се такође суочава са миграционим изазовима, али се то веома разликује од мигрантске кризе која погађа Европу, каже Путин.

Већина миграната који улазе у Русију су из пост-совјетских држава и деле сличну културу. Многи од ових људи говоре руски језик и лакше се интегришу у руско друштво, додао је председник.

Европа се, са друге стране, суочава са приливом људи из потпуно другачијих култура, укључујући и оне са исламским веровањима, што њихову интеграцију у европску културу чини “веома комплексним“ процесом који често не успева.

“Такви проблеми се морају решити унутар саме Европске уније,“ додао је он.

Према Путиновим речима, ЕУ би требало да престане да мами мигранте у Европу са великим исплатама и новчаним бонусима. Ова тактика, више него било која друга, драстично ће смањити број долазака миграната. Заузврат, европска култура ће бити очувана а хуманитарна катастрофа коју мигрантска криза представља ће се олакшати.

Понекад се најкомплекснији проблеми могу решити најједноставнијим решењима.

Шта Путин није хтео да каже?

Да ли је Путин у праву по питању мигрантске кризе?

Свакако јесте, али није рекао неколико битних ствари које у Европској Унији добро знају али крију, из страха али и личне користи.

На првом месту, високи новчани бонуси које ЕУ даје мигрантима је директна наредба ван Европе коју ЕУ послушници верно испуњавају по цену пропасти целог континента.

У нашим чланцима ако пратите овај портал редовно, могли сте наћи низ тајних чињеница које цела Европа крије.

Доминира онај главни трик, а то је испразнити Сирију од становништва како би Асад пао са власти и испоставила се марионетска влада која би потврдила отмицу највећег нафтоносног налазишта у том региону на Голану и свакако још важније, пролазак гасовода из Катара кроз Сирију до Европе како би се и буквално удавила Русија.

Но робусни улазак Русије у Сирију све је померио у плановима. Европска Унија са својим послушницима је једноставно остала као недоношче удављена у сопственим глупостима. Видећете и сами, доћи ће тренутак када ће Европа протерати све мигранте. А знате када ће то бити? Када се оконча рат у Сирији и када врховни господар рата и сам поражен нареди послушницима да обуставе пројекат.

А сада наградно питање? Знате ли зашто је Путин баш сада изашао са овим препорукама? Када се заврши рат у Сирији а то је релативно ускоро, почиње обнова земље. Земљу неће обнављати Иранци, Хезболах и сви они који сада ратују на Асадовој страни. Сви Сиријци ће из Европе бити протерани и враћени кући. То је већ договорени са Меркеловом, реализација ускоро почиње, пажљиво ослушкујте.

 

Извор: Мирко Васић/Wебтрибуне.рс