Србија

ТАЧИ ЈЕ СПРЕМИО ПАКАО ЗА ЈУГ СРБИЈЕ! Албанци спроводе СЦЕНАРИО из 1999. и ОТИМАЈУ Прешево, Медвеђу и Бујановац

Специјални рат за југ Србије повели су Албанци и то са циљем припајања Прешева, Медвеђе и Бујановца тзв Републици Косово!

Сценарио је исти као онај који је претходио догађајима из 1999. године. Полако се захуктава прича о хуманитарној кризи у овим општинама, угњетавању албанске мањине, изостанку уџбеника за албанску децу итд…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Следеће је нараво позивање међународне заједнице да помогне Албанцима у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу.

Да је све договорено у Приштини доказује и састанак на видовдан лидера Албанаца и некадашњих војсковођа из ОВПМБ са председником тзв Републике Косово Хашимом Тачијем.

Након овог састанка Тачи је изјавио да је „сан свих Албанаца уједињење Прешева, Медвеђе и Бујановца са Косовом“.

Да Албанци не седе мирно, упозорио је недавно и будући амбасадор Србије у Москви Мирослав Лазанси, а његове речи добиле су потврду у виду доласка посланице Самоопредељења Арберие Негавци у Прешеву где је причала о тешком положају Албанаца на југу Србије.

– Мештани у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи су заједница која се свакодневно суочава са кршењем основних људских права. Грађани су у најнеповољнијем положају у Европи. Проблеми Албанаца су бројни, егзистенцијални. Право на основно образовање је ускрац́ено. Нема уџбеника на албанском језику. Они су обавезни да уче према наставном плану Србије са историјским и чињеничним неистинама. Србија никада није поштовала споразуме у области образовања, потписане у Бриселу, као и све остале споразуме. Млади људи се не признају као дипломати и стога се спречава академско напредовање и напредовање у запошљавању. Законом је предвиђена казна за употребу националних симбола, а Албанци који користе заставу на својим празницима могу бити кажњени до 4.000 еура. Српска држава масовно укида стална насеља албанских грађана, што спречава уживање њихових грађанских и политичких права. Незапосленост расте, као и емиграција. Овај део се празни. С друге стране, Срби на Косову уживају не само сва права вец́ и многе привилегије – рекла је Негавици.

 

Извор: Еспресо.рс