Србија

Шокантна исповест Новака Ђоковића: СУПРУГА И РОДИТЕЉИ СУ МЕ МОЛИЛИ ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ИГРАМ!

Новак Ђоковић прегурао је тежак период после освајања Ролан Гароса 2016. године, када је уследио велики пад у његовој игри, потом и проблеми са повредом и признаје да су га најближи молили да направи паузу

– Неки људи око мене су ми пружали огромну подршку, посебно моја супруга и родитељи. Они су инсистирали да престанем да играм. Али, нико не може да доноси такве одлуке уместо мене. Направио сам паузу наредне године, али то није била моја одлука, то је била жеља Бога и мог тела јер мој лакат није више могао да се носи са болом. Лакат ми је био проблем две године уназад. Посећивао сам најбоље ортопеде широм Северне Америке, и наравно Србије и сви су ми говорили да операција није била потребна – казао је Ђоковић, а преноси „Теннисwорлдуса“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак се такмичио на Олимпијским играма иако је трепео велике болове, а многи га саветовали да оде на операцију.

– За такве турнире морате посебно да се припремите, јер су Олимпијске увек између Вимблдона и Ју Ес опена. То је био велики наук за мене. Вероватно је требало да завршим сезону одмах после Ју Ес опена, можда чак и Олимпијских игара, али сам се спремио за Њујорк, играо финале, што је био сјајан резултат.

Каже да га је ипак играње у Њујорку дотукло.

– Ту сам дао последње атоме снаге, жара и менталне спреме које сам имао. После њега, био сам као издувани балон и једини разлог због којег сам се такмичио до краја сезоне је био тај што је Мареј био у налету, и био у прилици да ме престигне као првог на свету. Тада сам допустио другима да утичу на мене говорећи ме да наставим да играм – поручио је Новак.

Иако су многи сумњали, Новак се ипак вратио, освојио Вимблдон и ју Ес опен, и незаустављивом је низу од 27 победа и само једног пораза, незадрживо граби ка светском броју један.

 

Извор: Informer.rs