Издвајамо Србија

СТАТУС ИЗОПАЧЕНОГ УМА О МАЛОМ ДУКИЈУ РАЗБЕСНЕО СРБЕ НА ФЕЈСБУКУ: Ово само монструм може да напише! (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Дно дна!

Смрт четворогодишњег Душана Тодоровића из Свијалнца потресла је целу нацију. Србија се, што се није одавно догодило, ујединила у прикупљању новца за одлазак у Барселону како би се мали Дуки изборио са карциномом. Међутим, најопакија бољка данашњице је храброг дечака, нажалост, савладала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако ничија смрт није за подсмевање, на друштвеним мрежама се појавила крајње узнемирујућа објава на рачун смрти малишана коју је могао да смисли само један изопачен ум.

„Зашто мали Душан не може да ради склекове? – Јер удара главом о сандук!“ – гласи веома болестан статус на Фејсбуку који је изазвао велики бес и љутњу јавности, а људи човека који је овај статус написао ни најмање нису штедели у коментарима.

Фото: Фејсбук принтскрин

„Ти си болестан у мозак!“

„Ударао ти у сандук главом мајмуне један и цела твоја породица, како те није срамота! Треба пријавити полицији! Болеснику болесни! Треба те убити!“

„Не заслужујес ниста, горећеш у паклу…..“

„Како те није срамота да се тако играш са нечијом смрћу, дабогда те снашло дупло горе и твоје најмилије!“

„Много смешно, дабогда те пребили до смрти!“

Овако гласе само неки од коментара и они су, притом, најблажи.

Преминуо ДушанМалог анђела узео је БогПочивај у миру хероју.ŠAMPION JE ZASPAO 😔Duki je ujedinio i pokrenuo Srbiju….

Posted by Саша Мратић on Saturday, September 29, 2018

За сада није познато која особа стоји иза овог профила, једино што се зна јесте да се потписује као Армагедон Мотокултиватор Wајтт.

Овакве и сличне објаве, колико год друштвене мреже биле бескрајни извор слободе говора, треба најстроже законски санкционисати, јер овакве изјаве не могу се окарактерисати као слобода говора већ као говор мржње! Особе које причају овакве вицеве који су у најмању руку одвратни и неукусни, треба јавно извргнути руглу и поставити им само једно питање: КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА?!

Само дан раније, на телевизији са националном фреквенцијом, учесник ријалитија „Задруга“ Бојан Гаћеша се, на запрепашћење многих, нашалио на рачун девојчице Милице Ракић која је 1999. године страдала током НАТО бомбардовања, на шта су сви одмах бурно одреаговали.

– Где је била мала Милица када је пала бомба у школу? Свуда! – испричао је Гаћеша и истог трентутка га је „ратстргла“ Србија и за веома кратко време постао најомраженија особа у нашој земљи. Неколко момената касније, Гаћеша је дисквалификован, а убрзо затим је због тога плакао, јецао и ридао на вратима.

Подсећања ради, мали Дуки преминуо је у Барселони 29. септембра текуће године од последица тумора – необластома.

Душан Тодоровић рођен је 21.06.2014. године у Београду.

Први симптоми болести су уочени крајем 2016. године, кад је анализом крвне слике примећен пад хемоглобина. Педијатар у Дому здравља у Свилајнцу је напипао у трбуху детета страно тело, након чега је дао упут у Београд. Приликом каснијих анализа, Душану је дијагностификован тумор – необласма.

Jao, jao, jao!Mali Duki nas je napustio u Barseloni. Počivaj u miru mali anđele. 😭

Posted by Branko Tadic on Saturday, September 29, 2018

Након извршене биопсије, приступило се хемотерапији у Београду, која је резултирала смањењем тумора до оперативне величине.

Прва оперативна интервенција је реализована у експерименталној клиници „Сент Јуде“ у Мемфису (САД). После операције, поступак лечења се наставио у Србији, где је урађена трансплантација коштане сржи на Институту за мајку и дете у Београду и спроведене хемотерапије, после чега је отишао у Барселону, али је у болници нажалост преминуо.

 

Извор: srbijadanas.com