Издвајамо Србија

ЗАТВОРЕНО ПИСМО ЖЕЉКУ МИТРОВИЋУ: Одајем Вам признање што сте најгорем шљаму, олошу и глибу уступили…

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

Пише: Ненад Кулачин

Поштовани Жељко,

Желим ово приликом да Вам од срца одам признање, јер сте успели оно што нико никада није у новијој историји Србије.

Успели сте да најгорем шљаму, олошу и глибу, уступите национално благо – националну фреквенцију. Што је најгоре од свега, поносите се са тиме и уживате у својој величини подстакнути скалама на пиплметрима. Питање је да ли је ту опседнутост Прворођени наследио од Вас, или Ви од њега, али потпуно небитно.

Показали сте да сте визионар без граница. Када човек поверује да не можемо даље и горе, ту сте Ви да погурате и да нам докажете да смо у заблуди.

Не, ми нисмо народ Николе Тесле, Михајла Пупина, Новака Ђоковића. Можда мислимо да јесмо, али нисмо. Ми смо народ Станије, Миљане, Лепог Миће и осталих величина.

Народ који тако лако пређе преко вица који је испричан на националној фреквенцији у Вашем програму о малој Милици Ракић не треба да брине за своју будућност. Његова будућност је ружичаста.

Од вас нисам ни очекивао било какву емпатију према симболу страдања српског народа током НАТО. Ви то немате. Нисте је показали ни када је Ваш син прегазио Андреу Бојанић. Емпатију сте показали према сину којег сте успели да ослободите сваке одговорности. И не кукајте како Вам неко дира у породицу, дете. Ви сте помогли да једно дете убије друго и да се ослободи као да ништа било није.

Дивим се Вашој способности да увече легнете мирно и да спавате ушушкани Бог те пита каквим средствима за олакшавање терета. То стварно није својствено људском бићу, али ето, има вас свакаквих. Што бисте се Ви секирали због Милице Ракић или Андрее Бојанић? Ви се секирате колики Вам је рејтинг, или колико је огребан или уљубљен најновији четвороточкаш у Вашој ергели којим се провозао ваш наследник.

Дивите се себи у својој ароганцији да чак и једног министра вучете по својим ружичастим фекалијама. Иако ми ни тај министар није завредио много пажње, јер је доказао да је ништавило слично Вама, барем је рекао коју реч о том Вашем животном чеду – Имагинаријуму.

После тог дегутантног вица, уследила је нова прилика за пораст рејтинга. Неки кршни Црногорац који је најпознатији по томе што је био момак неке Сораје, колико смо упућени ми бедници који не пратимо ту милину од програма, распалио је неку цуру која има дете са очухом. А шта смо могли друго да очекујемо од такве екипе? Да нам препоруче неку књигу за читање? Наравно да не. Не можемо тако нешто да очекујемо ни од Вас који сте васпитали своје дете са луксузним аутомобилима и тако да побегну од одговорности када направе неко зло.

Поштовани Жељко, дивим Вам се до неба како сте успели и то да Вам нико не упути грам критике због свега овог. Можда и јесте, да не грешим душу, јер сте оног неандерталца који је увредио читаву нацију са оним огавним вицем најпре казнили са одузимањем неке кинте. Тек касније сте га избацили напоље, вероватно на нечије инсистирање, јер је Вама сасвим ок да се дира у туђе жртве, зарад рејтинга. Занима ме да ли бисте избацили неког од Ваших фаворита да су тако нешто рекли или урадили. Тешко. Нашли бисте Ви олакшавајуће околности.

Да ли икада помислите где је свему овоме крај? Падне ли Вам на памет да ови за које радите 24 сата више неће бити оно што су данас, или те супстанце која вас одржавају свесним не могу да толико добаце у будућност? Зар да проведете цео један век на земљи, а да јој као завештање оставите Имагинаријум и Сарапу?

Не, драги Жељко. Ви сте веома свесни оне чињенице које народ у Србији још није свестан. Пре ће Прворођени да се одрекне Газивода него Вас. Без језера на Северу Косова може да иде из мандата у мандат, али без Вас не може. И Ви то, наравно, знате да искористите. Почећете да емитујете јутарњи програм и у три после поноћи не би ли дошли до још којег гласа за Имагинаријум који служите најверније од свих Имагинаријума којима сте били на располагању. Све сте раније издали и постајали све јачи. Овде издаје нема. Мада, да сам Прворођени, повео бих мало рачуна.

И то са све кокошијим ногицама, свињским папцима и главама.

У међувремену, желим Вам све најбоље у животу, свако добро и нови ауто за свог сина. Желим и да Вам Војвода од фикуса и најпознатији српски дезертер, који је ето ваш двоструки кум, никада не ускрати подршку. Надам се само да ћете сви заједно отпловити тамо где све фекалије и заврше – канализацијом до сметлишта историје.

 

Извор: Данас.рс