Свет

Желе да направе хаос! ВРУЋЕ на Арктику: Британци шаљу ВОЈСКУ на Русе (ВИДЕО)

Пратиће и подморнице

Велика Британија послаће 800 војника на Арктик како би спречила Русију да „зграби земљу“, изјавио је данас британски министар одбране Гевин Вилијамсон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је казао да британска влада тренутно прави „Стратегију одбране Арктика“ која предвиђа распоређивање стотине командоса у Норвешкој наредне године, због све веће „руске претње у нашем задњем дворишту“.

Према његовим речима, Русија је поново отворила старе базе из периода Совјетског савеза које годинама нису коришћене и појачала је активност подморница, што значи, како каже, да Британија мора да заштити своје интересе.

Вилијамсон је рекао да су британски министри забринути да ће, „док се топи лед на Арктику“, руски председник Владимир Путин покушати да „заузме земљу и тамо интензивира своју активност“.

– Наши ловци „Посејдон“ пратиће руске подморнице. Они ће нас штитити и помагати нашим НАТО савезницима. И наставићемо да тренирамо са нашим норвешким пријатељима, са 800 краљевских маринаца. Морамо показати да смо спремни да се носимо са претњама – рекао је Вилијамсон.

У новембру, Британија ће распоредити 3.000 војника у Норвешкој као део НАТО вежби.

Он је додао да ће 2.000 младих бити тренирано за борбу против хакерских напада као део приојекта са националним центром за сајбер сигурност.

 

Извор: Tanjug