Спорт

ФЕДЕРЕРУ СМО ИСПУЊАВАЛИ СВЕ ЖЕЉЕ КАКО БИ ЛАКШЕ ОСВОЈИО ТИТУЛУ! Шокантно признање бившег директора Мастерса у Паризу!

Бивши директор Мастерса у Паризу, Зан Франсоа Којол, открио је да су челници овог турнира испуњавали одрђене захтеве Швајцарца Роџера Федерера како би он што лакше освојио турнир!

Жан Франсоа Којол је био директор турнира у периоду од 2007. до 2011. године. Федерер је успео да тријумфује 2011. године. Те године су организатори променили подлогу на којој ће се играти мечеви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Федерер је мој омиљени тенисер и пошто организатори имају одређену слободу ја сам рекао себи да би било лепо да Федерер тамо освоји турнир пре него што ја одем“, рекао је за Л’Екип бивши директор турнира.

Подлога на којој се играло није одговарала Федереру, па је Којол одлучио да промени нешто како би Швајцарац дошао у Париз.

„Била је 2007. година, а он није долазио да игра од 2003. Онда смо контактирали његов тим и питали их зашто не учествује. Испоставило се да је подлога у том тренутку, била нешто што му не допада. Саветовао нас је да позовемо аустријску компанију која је правила подлогу сличну оној са турнира у Бечу и испунили смо његову жељу и променили подлогу“, признао је Француз.

Федерер је тражио подлогу на којој лоптица неће имати велики одскок, подлогу која ће бити бржа јер му такве највише одговарају.

„Почео сам да тражим материјале који ће смањити одскок лоптице да би игра била бржа, па је 2010. године то постало најбржа подлога и више је одговарало Федереру него Надалу. Након 2011. подлога је спорија али и даље мислим да је најбржа од свих“, каже Којол.

Подсетимо, Новак Ђоковић и Роџер Федерер данас од 16.30 играју полуфинални меч Мастерса у Паризу.

 

Извор: Kurir sport