Издвајамо Регион Србија

КФОР ПЛЕНИ СРПСКЕ ПРОИЗВОДЕ! Стали на страну Албанаца и показали ПРАВО ЛИЦЕ!

КФОР је забранио улазак производа које су Срби наводно илегално хтели да увезу на самопроглашено Косово.

Како пишу приштински медији, камион са српским регистарским ознакама задржали су припадници мировне мисије КФОР у Зубином Потоку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У овом камиону, који су наводно возила двојица Срба и грађана Србије, које оптужују за илегалан увоз робе, пронађени су различити производи без документације коју захтевају привремене власти у Приштини.

Одлуком тужиоца тзв. Косова, сва добра су послата на царински терминал, а случај планирају да воде у редовном поступку. Робу из Србије Албанци су почели да плене након увођење такси у висини од 100 одсто, на све производе на којим није написано „Република Косово“. КФОР, мировна мисија НАТО пакта задужена за очување мира у јужној српској покрајини, овим потезом јасно се ставила на страну Албанаца, којима сада помаже у извршавању неуставних одлука Приштине.

Због одлука такозваног Косова да уведе таксе на робу из Србије и БиХ, „док не признају Косово као државу“, грађани Србије данима организују протесте на северу покрајине, позивајући међународну заједницу да реагује и примора Приштину на повлачење одлука. Иако су критике стигле и из Брисела и из Вашингтона, власти такозваног Косова одбијају да повуку одлуку.

Извор: Srbijadanas.com