Спорт

Шаћири, Србине! Албанац на српском честитао бившем саиграчу, навијачи га уништавају у коментарима

Натурализовани швајцарац, албанског порекла, који је рођен у Гњилану, одлично барата српским језиком и очигледно га радо користи

Ђердан Шаћири није желео после меча Ливерпул – Звезда да одговори на питање новинара на српском језику, али више је него јасно да је добро разумео шта га је питао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је открио после меча и Марко Гобељић, који је био његов чувар на Енфилду већи део меча, а током дуела су имали жестоку вербалну расправу на српском језику.

Доказ да Шаћири одлично говори српски језик, као и да га радо користи, јесте коментар на погодак његовог доскорашњег колеге из Стоука, Ерика Питерса.

На друштвеним мрежама је „проваљен“ Шаћиријев коментар, који је још у септембру оставио на видео Питерсовог сјајног гола против Вест Бромвича

– Полакооо братееее – написао је Шаћири уз неколико смајлија који илуструју ракету, ватру и то да му се свиђа гол.

Када су то видели Срби, почели су масовни одговори на Шаћиријев коментар.

Многи су почели да га називају Србином, братом, честитали му на томе што зна матерњи језик, а неки су га и жестоко вређали на српском језику.

Подсетимо, Шаћири је посебно испровоцирао Србију, када је после гола за Швајцарску на Мундијалу у Русији за победу његове екипе над Орловима, славио тако што је показао симбол албанског орла.

Након тога је спустио лопту, али чак је и на Енфилду доживео жестоке увреде српских навијача, који нису заборавили његове провокације.

Шаћири у уторак требало да дође у Београд, где Ливерпул гостује Звезди у 4. колу Лиге шампиона, а нема сумње да ће имати непријатељску добродошлицу Делија.

 

Фото: Instagram

Извор: Telegraf.rs