Издвајамо Србија

ВОЈСКА СРБИЈЕ И ПОЛИЦИЈА ДОБИЛЕ ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ! По сваку цену спречити ЕГЗОДУС СРБА СА КИМ: Ванредно заседање безбедњака у Београду!

Фото: Јутјуб

У Београду је одржана седница Бироа за координацију служби безбедности, у чијем је фокусу било Косово и Метохија, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је председавао седницом, каже да су све службе безбедности – војска и полиција – добиле конкретне задатке шта треба да предузму у наредном периоду

– Из разумљивих разлога не могу да вам кажем шта је то, али се свакако предузима све што је у нашој могућности да спречимо неки нови егзодус нашег народа – рекао је Стефановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На седници се разговарало о најављеном формирању војске Косова, али и седници Интерпола на којој би требало да се одлучује о пријему самопроглашеног Косова у ту међународну организацију.

Стефановић каже да је на седници сагледана целокупна безбедносна ситуација у Србији, са посебним освртом на дешавања у јужној покрајини.

– Највише забрињава најава формирања такозване војске Косова, што је у супротности са свим међународним правним документима, Резолуцијом 1244, али и гаранцијама које смо добијали да без Срба таква одлука неће моћи да буде донета, а гласова Срба за то нема – истакао је он.

Додаје да је задатак Србије да на озбиљан начин одговори на све изазове и да спречи нестабилност и нешто што би могло да угрози безбедност не само Срба на КиМ, већ и шире од тога.

Упитан шта Србија још може да уради пре него што се, за свега неколико дана, у Интерполу постави питање чланства Косова у тој међународној организацији, Стефановић каже да се анализирају све државе које ће доћи на гласање.

– Ту сада постоји једна доза неизвесности, јер не можете знати како је ко гласао, пошто је гласање тајно. Тражимо и коруптивне активности, да ли неко с Косова поклонима или новцем покушава да купи те гласове – казао је министар и додао да ће ти докази, уколико буду прикупљени, бити предочени Интерполу.

– Указаћемо и на то зашто Косово не би требало да буде члан Интерпола, почевши од питања цурења података о терористима, до организованог криминала, који на Косову цвета. Дакле, имамо добре правне и политичке аргументе, с тим да је питање ко је и колико спреман да их прихвати – закључио је Стефановић.

 

Извор: rs.sputniknews.com