Србија

ДРАМА! ЖЕЛЕ ПОТПУНУ ОКУПАЦИЈУ! Након УПАДА КФОРА, Албанци ЗАУЗИМАЈУ ЦЕЛУ Косовску Митровицу!?

Градоначелник јужне Митровице, Агим Бахтири, каже да верује да ће добити позитиван одговор лажне владе у Приштини на своју иницијативу о „уједињењу“ северног и јужног дела тог града.

Он је за приштински Зери рекао да ће, у супротном, покушати све законске форме да искористи како би његова иницијатива за заједничку општину заживела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми смо је започели на легитиман начин у Скупштини општине, ако не прође, онда ћемо покренути петицију са 10 хиљада потписа, а ако ни петиција не прође, онда ћемо видети у трећој рунди шта ћемо предузети, али град свакако треба да се уједини – рекао је Бахтири.

Његов захтев за уједињење Митровице још се разматра у Министарству за администрацију локалне самоуправе.

Зери, међутим, наводи да се ни из владе, ни из тог ресора нису изјашњавали о иницијативи Бахтирија.

– Ми смо одржали скупштину општине Митровице, и она је једногласно одобрила мој захтев, сада је на Министарству за администрацију локалне самоуправе да врати одговор, што је у складу са Уставом Kосова. То је наш захтев. Они имају временски рок од две недеље да нам одговоре у вези са легитимношчу нашег захтева и после, након законске верификације од Министарства за администрацију локалне самоуправе, у обавези су да одлуку пошаљу Влади Kосова – рекао је Бахтири.

 

Извор: Tanjug