Русија

Убијен руски командант

Заменик начелника градског одељења за мобилизациони рад Станислав Ржицки, убијен је.

То је за РИА новости потврдила прес-служба администрације Краснодара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик шефа одељења за мобилизациони рад Станислав Ржицки је преминуо. Органи за спровођење закона проверавају чињеницу његове смрти, речено је руској агенцији из кабинета градоначелника.

Раније је телеграмски канал СХОТ известио о убиству једног од руководилаца мобилизационог одељења регионалне престонице Станислава Ржицког, који је раније био командант подморнице Краснодар.

Ржицки је према писању локланих медија раније командовао подморницама „Краснодар“ и „Алроса“. Власти у Кијеву оптужиле су га за лансирање ракета „Калибр“ на територији Украјине. Према наводима украјинских званичника Виница је нападнута пројектилима који су испаљени са „Краснодара“ 14. јула 2022. године.

Он је раније уврштен у онлајн базу података „Миротворац“, црну листу на којој се објављују имена и адресе особа које Украјина сматра непријатељима.

Подаци Ржицког унети су у базу података украјинског сајта „Миротворац“, а његова фотографија сада има статус „ликвидирана“, јављају РИА Новости.

Сајт је познат по, како наводе РИА Новости, скандалозним публикацијама у којима објављује податке новинара, припадника милиције самопроглашених република ДНР и ЛНР и других грађана, називајући их „издајницима отаџбине“.

Извор: Блиц