Издвајамо Србија

КАД ПАЛМА ПОМАЖЕ: „ЈЕ Л’ СУ ВАМ СВА ДЕЦА ОД ЈЕДНОГ МУЖА?“ – Три хиљаде за господина, 5000 за госпођу, у уторак почињеш да радиш

– Три хиљаде за господина, пет хиљада за госпођу, јави се у понедељак, у уторак почињеш да радиш… – ређао је председник Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палма решења за грађане који су данас дошли да траже помоћ.

Око 3.000 грађана са територије града Јагодине пријавило се данас за пријем код председника Скупштине града Јагодине последњег петка у години. Ради се о грађанима којима је потребна финансијка помоћ и углавном је реч о породицама са више деце и старијима и болеснима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Шта знате да радите? – питао је Палма млађег господина.

– Ја сам месар – одговорио је.

– У понедељак да се јавите на (издиктирао је Палма број) и уторак радите као месар.

Идемо даље…

– Ова госпођа има петоро деце. Шесторо?! Нисте ми пријавили то шесто… То од једног мужа? А два… Три хиљаде по детету… А кад ће седмо? – текао је разговор са једном млађом госпођом.

– Три хиљаде за госпођу Милицу – настављао је Палма редом да испитује ко је зашто дошао и да одређује износ новчане помоћи.

– Колико имаш година, упитао је момка: 28 година? Немам помоћи. Јавиш ми се у понедељак и уторак радиш као грађевиснки радник – гласио је један Палмин одговор.

Палма је још изјавио да Јагодина већ 14 година више пута годишње помаже грађанима са територије тог града.

– Хоћемо да они који пуне буџет буду и корисници буџета. Данас се пријавило око 3.000 људи и то су породице које имају троје и више деце и старији људи који су болесни и треба им новац за лекове – рекао је Драган Марковић Палма.

Са њим је, како је рекао, „конзилијум“, састављен од директора Центра за социјални рад, Опште болнице у Јагодини, Дома здравља у Јагодини, Јавног комуналног предузећа „Стандард“, као и руководства града Јагодине и на основу одлука надлежне комисије грађанима се помаже са одређеним новчаним износом, а то је од 2.000 до 15.000 динара, зависно од броја деце и степена социјалне угрожености – објаснио је Палма.

„Наша села као у Швајцарској“

Он је још додао да је задовољан 2018. годином.

– Много тога смо урадили, штедели смо и код нас не могу политичари да примају паре и да се њхове породице запошљавају. У овом граду тога нема. На територији града Јагодине сва су села сређена и наша села имају услове као у Швајцарској – рекао је Марковић.

 

 

Извор: Блиц