Издвајамо Свет

САД И ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ШОКИРАЛЕ ШИПТАРЕ: Позивамо народ на борбу против…

Позивам вас да гледате мимо личних интереса и захтевате правду и одговорност – рекао је Kоснет

Амбасадор Велике Британије у Приштини Рори О’Kонел изјавио је да Kосово има проблем са корумпираним политчарима и званичницима, који раде више за сопствене интересе, него за друштво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је то рекао у видеу објављеном на сајту британске амбасаде и навео да његова држава сарађује са правосудним системом и цивилним друштвом како би што боље надгледала рад судова у циљу отклањања корупције.

– Из тих разлога, ми у амбасади Велике Британије радимо на охрабривању грађана, као што је случај са Муратом Мехметијем, званичником пореске администрације, који ради на борби против корупције – рекао је О’Kонели, преноси приштинска Епока.

Истовремено, амерички амбасадор у Приштини Филип Kоснет затражио је од грађана Kосова да предузму конкретне акције у борби против корумпираних политичара.

Kако преноси приштинска Епока, он је у видео поруци на Фејсбуку истакао да грађани морају да виде да се закони примењују пођеднако на све и да се њима кажњава коруптивно понашање, посебно када га примењују владини званичници и њихови најблиши сарадници.

– Позивам вас да гледате мимо личних интереса и захтевате правду и одговорност – рекао је Kоснет и поручио да је посвећеност грађана Kосова борби против корупције основа за постизање жељене евроинтеграције.

– Верујем да је посвећеност владе и грађана Kосова борби против корупције на свим нивоима основа просперитета и западних интеграција које желите. Добри закони и транспарентни процеси су важни, али није довољно да имате системе на папиру, уколико се не имплементирају искрено, у потпуности и доследно – рекао је Kоснет.

 

Извор: Telegraf.rs/Тањуг