Русија

НЕМЦИ ОДЛУЧИЛИ ДА У УКРАЈИНИ УРАДЕ ОВО…Медведев оштро реаговао, ако се то деси УРАДИЋЕМО СЛЕДЕЋЕ!

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев реаговао је на вест да немачки концерн „Рајнметал“ преговара са Кијевом о изградњи фабрике тенкова у тој земљи.

Изградњу фабрике тенкова у Украјини, ако до тога дође, обележићемо почасном паљбом ‘калибара’, поручио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коментаришући вест о томе, Медведев је рекао да се ради примитивном троловању кијевског режима.

„Ако Фриц (увредљив назив за Немце током Другог светског рата у СССР) стварно одлучи да гради (иако су они прагматични људи), чекамо са нестрпљењем. Такав догађај ће бити обележен како доликује – почасном паљбом ‘калибара’ и других пиротехничких средстава“, написао је Медведев на Телеграму.

Немачки производјач оружја Рајнметал преговара са Кијевом о отварању фабрике тенкова на тлу Украјине, а шеф ове компаније Армин Папергер изјавио је да су разговори са Украјином „обећавајући“ и да се нада да ће одлука бити донета „у наредна два месеца.“

– Фабрика Рајнметала може да се изгради у Украјини за око 200 милиона евра – рекао је Папергер, додавши да таква фабрика „може да произведе до 400 борбених тенкова типа Пантер годишње“, преноси Шпигл.

Шеф Рајнметала је уверен да се фабрика на тлу Украјине може заштитити од руских ваздушних напада. Папергер тврди да савезници Кијева у овом тренутку шаљу довољно оружја за одбрану Украјине, али да та количина оружја није довољна да Украјина поново заузме све своје територије. Према његовом мишљењу, Украјини је за победу у рату потребно измедју 600 и 800 тенкова. Рат ће вероватно трајати годинама, закључио је Папергер.

 

Извор: Ало