Издвајамо Србија

ШИПТАРИ НАМ ПРЕТЕ РАТОМ! Ако дође до сукоба биће прегажени – ЕВО КАКО! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Шиптарски екстремисти Кадри Весељи и Рамуш Харадинај, самозвани шефови парламента и владе лажне државе Косово, настављају да Србији прете ратом!

Весељи је јуче потврдио да путује у САД на консултације у вези са ‘трансформацијом Косовских безбедносних снага’ (КБС). Он је поновио да ће ‘војска Косова’ дефинитивно бити формирана 14. децембра. Харадинај је истовремено најавио да ће Приштина, после увођења такси од 100% на сву робу из централне Србије, увести и нове ‘мере реципроцитета’!?! Стручњаци због свега тога упозоравају да нови рат са Албанцима никада није био ближи и да их сада још једино Вашингтон може натерати да одустану од сулудих потеза и одлука!

На ивици сукоба
Кадри Весељи поручио је да ‘војска Косова’ тренутно има ‘историјски највећу подршку’.

– Нема сумње да ћемо 14. децембра почети процес формирања војске. Наша војска биће промотер мира на Балкану, а провокације препуштамо другима. Покушали смо да то учинимо променом Устава, али је немогуће са Србима, имајући у виду притиске из Београда – истакао је Весељи, додајући да ЕУ не може да се љути због такси:

– Инсистирао сам лично да та такса буде 100 посто! Не смемо да их повучемо, морамо да будемо одлучни!

Рамуш Харадинај најавио је да ће Приштина, после такси од 100 одсто, предузети и друге потезе против Србије.

– Оно што смо урадили је најнормалнија ствар. Такса је инструмент, њоме се користио и председник САД Доналд Трамп. Пун реципроцитет је други степен и може да се деси. То је следећи корак… – запретио је Харадинај, који није објаснио на шта мисли када говори о ‘реципроцитету’.

Коментаришући ове наводе, војно-политички коментатор Мирослав Лазански каже да је све што ових дана гледамо било очекивано јер НАТО пакт обучава, наоружава и поставља кадровску структуру у КБС.

– Албанци сада могу да уђу на север Косова без велике силе, али то би био велики ударац договору Београда и НАТО пакта. Бриселски споразум гарантује да снаге Косова не могу да уђу на север без одобрења команданта НАТО и сагласности Срба – објашњава Лазански, наглашавајући да ово сада значи да постоји само закон силе.

– Албанци су се поставили тако да имају већи реметилачки капацитет у односу на Србе. Они би да ратују, Срби не би. Такозвана ‘војска Косова’, ако се формира, и крене на север покрајине, то ће бити граница инцидента, биће јако опасно! Не заборавимо да Срби нису без оружја. Довољно је само да се опали први метак… – упозорава Лазански.

Озбиљна претња
И Вељко Одаловић, генерални секретар МСП, оцењује да је ‘војска Косова’ озбиљна претња миру у региону.

– Брине то што ћуте многи који би требало да их зауставе. Очигледно велике силе не желе стабилизацију у региону, јер је све што ради Приштина дестабилизација. Посета Јоханеса Хана Приштини била је без резултата. ЕУ нема снагу да било шта промени, а очигледно је да иза свега стоје САД… – закључује Одаловић.

Чепурин: Косовске таксе су фарса, последице бројне

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин таксе на увоз робе из Србије назвао је фарсом.
– Некад је то била трагедија, а сада је фарса. Таксе су непријатне за српске произвођаче јер нарушавају трговинске интересе, али ће најјаче последице трпети углед Приштине. Трећа последица је штета по углед ЕУ, која мора да позове Приштину да се држи уставног поретка – рекао је Чепурин.

Како би могао да изгледа сукоб Србије са Албанацима тема је многих војних стручњака. Сви се слажу да Албанија и Косово немају готово никакве шансе против Србије.

Убеђени су такође и да НАТО не би интервенисао против Београда јер би то могло да изазове трећи светски рат. Русија, сматрају они, не би допустила нови напад на Србију, а ту је и Кина која би свакако желела да заштити своје инвестиције па би и она стла на страну наше земље.

Погледајте симулацију евентуалног сукоба Србије са Албанцима!!!

 

 

Извор: Информер

loading...
Loading...