Србија

Жестоке оптужбе: Албанци траже Пацолијеву смену због скандалозне изјаве о Српкињама!

„Србија је ангажовала десет прелепих, добро обучених девојака које су изазовно пришле столу где су седели црнци и оставиле коверат испред њих“

Савет за заштиту људских права и слобода тражи хитну смену министра спољних послова тзв. Kосова Беџета Пацолија због увреда и сексистичког понашања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу савета се каже:

– Господин Пацоли је пред Парламентарном комисијом за спољне послове, говорећи о гласању о пријему Kосова у Интерпол, рекао: „Србија је ангажовала десет прелепих, добро обучених девојака које су изазовно пришле столу где су седели црнци и оставиле коверат испред њих…“.Сматрамо да се овде ради о озбиљном кршењу људских права због расистичког вређања („црнци“) представника иностраних држава, чланица Интерпола с правом гласа. Пацоли их уопште не спомиње као представнике држава већ само као „црнце“, што је недопустиво за једног министра спољних послова!

Такође, Савет сматра да је Пацоли прекардашио и у квалификацији „10 прелепих и добро обучених жена“, јер их је на овај начин оквалификовао као неморалне, што је увреда за све жене.

Зато Савет тражи хитну смену Пацолија због вређања, расисма и сексизма којим покушава да компензује недостатак компетенције и одговорности за посао који обавља.

 

Извор: Espreso.rs/Koha.net