Свет

АПОКАЛИПСА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У 100 ГОДИНА: Снег и лавине у Европи убили 26 људи, НАЈГОРЕ ТЕК ДОЛАЗИ!

Тројица мушкараца погинула су у лавини у близини аустријског скијалишта Лех ам Арлберг. Траје потрага за четвртим скијашем, који се засад сматра несталим.

У Француској су, пак, погинула двојица запослених скијалишта Морилон. Убила их је лавина, а у регијама Савоие и Хојте-Савоие на снази је узбуна због опасности од лавина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Екстремни зимски услови – велике количине снега и ниске температуре – током последњих недељу дана су широм Европе однели укупно 26 живота.

Седмогодишње дете погинуло је пошто је на њега пало стабло у Немачкој, 16-годишњак је преминуо у лавини у Аустрији и 27-годишњи мушкарац погинуо је у лавини у Словачкој.

Лавине су убиле и младу Швеђанку и тројицу скијаша из Финске у Норвешкој у граду Тромсо.

У Аустрији је током протеклих недељу дана пала рекордна количина снега, а нове огромне количине, и до 2 метра новог снега, најављују се током идућа три дана.

У Швајцарској је лавина потпуно затрпала хотел Сантис у Швагалпу. Повређене су три особе.

Ово се догађа једном у 100 година

“Оволика количина снега на висинама већим од 800 метара надморске висине догађа се сваких 30 до 100 година”, изјавио је Александер Радлхер из аустријског Института за метеорологију и геодинамику. Аустријска војска послала је хеликоптере да скидају снег с крошњи дрвећа како би се спречило падање стабала на железничке пруге и путеве.

 

Извор: Kurir.rs/ Index.hr