Регион

Босна на ногама: Бошњаци су генетски предодређени за издају, шта очекивати од људи чији су преци издали веру?!

Фејсбук статус Томислава Зеленике (који се према незваничним информацијама бави узгојем домаћих животиња),а који због говора мржње, ова друштвена мрежа скинула с његовог профила дигао је Бошњаке на ноге.

Зеленика пише о бошњачком народу, називајући га „наследно предодређеним за издају“. Статус преносимо у целости и у оригиналу:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Муслимани, Бошњаци, су ваша највећа и најопаснија пријетња. Они су ти који живе за то да вас не буде. Ни вас ни Срба нити било кога другога у овој земљи осим њих самих. Зар вас да не буде, на вашој ћаћевини и ђедовини? Ви сте за њих прљави ћафири и невјерници, а знамо што њима њихова вјера налаже да чине с таквима. Не заваравајте се. Не вјерујте њиховим обманама и лажима. Они су насљедно предодређени да издају, преваре и забију нож у леђа. Исто су направили и прије 500 година, и прије 150 и прије 70 и прије 30. Само лабилни, слаби, духом сиромашни, превртљиви и подмукли су могли прије 500 година издати своју вјеру и преузети агресорову како би им било боље и лакше живјети. Kакви су потомци могли доћи од такви људи? Kако се од њих мислите обранити и опстати данас када их има два милијуна? Вас 400.000 против 2.000.000 њих? Шта сте ви, Спартанци? Супротставит ћете се сами? Можда и јесте, не спорим. Kао народ немате пуно врлина али међу оним ријеткима које имате је храброст. Али ипак, Спартанци су код Термопила битку изгубили без обзира на храброст. Учите од повијести, а не живите у њој. Historia est magistra vitae. Али ви сте јако лоши ученици. Истина, ви нисте у физичкоме сукобу и рату али јесте у политичкоме. То не мијења ништа на овој ствари. Схватите ову повијесну лекцију као метафору онога што данас проживљавате. Мало вас је, не смијете себи дозволити два непријатеља, превише вам је и један. Треба вам савезник. Тко је он?“

Овај статус најпре је пренео и портал Дневник.ба, који га је потом уклонио и извинио се читаоцима.

„Након што смо синоћ објавили Фацебоок статус Томислава Зеленике, портал Дневник.ба се испричава својим читатељима и наглашавамо како ставови Томислава Зеленике и статус којег смо пренијели нису ставови нашег портала. Такођер, овим путем наглашавамо како је Зеленикин статус пренесен као вијест и не значи да је став уредничког колегија портала Дневник.ба. Међутим, вијест о статусу Томислава Зеленике уклањамо и овим се путем испричавамо свима који су на било који начин били оправдано и с пуним правом повријеђени садржајем којег су прочитали од којег се, још једанпут, јавно и безрезервно ограђујемо уз нагласак како такви ставови нису ставови редакције портала Дневник.ба.“, наводи се на сајту.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs