Србија

ДАЧИЋ ПОЛУДЕО ЗБОГ МРКЕ: Кад је видео шта је Мркоњић рекао ЗАМАЛО ДА СЕ ШЛОГИРА

Фото: Јутјуб

Пошто је почасни председник СПС поручио да је спреман да поново сарађује с Ђиласом, Дачићу скочио шећер и слошило му се, једва издржао дан на ногама

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милутин Мркоњић, почасни председник СПС, доћи ће главе свом шефу, лидеру социјалиста Ивици Дачићу. Како сазнајемо, због последњег Мркоњићевог иступа у јавности, када се похвалио како би подржао Драгана Ђиласа, љутог противника СНС с којим су социјалисти на власти, Дачићу је озбиљно позлило!

Лидеру СПС, који је у Њујорку у Уједињеним нацијама, драматично је скочио шећер и тешко је завршио све обавезе предвиђене протоколом.

– Кад је видео шта је Мркоњић рекао, Дачићу дословно није било добро. На све то, одмах су почеле да се нижу и реакције челника СНС. Веома се узрујао, јер социјалисти имају одличну сарадњу с напредњацима и овакве глупости им не требају. Скочио му је шећер, било му је веома лоше – каже извор Курира из делегације која је с министром спољних послова у Њујорку и подсећа:

СВЕ МРКОЊИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ ЗБОГ КОЈИХ СЕ ДАЧИЋ ХВАТАО ЗА ГЛАВУ

Пошто је врх СНС завршио и свечано отворио станицу Прокоп, Мркоњић је казао да су је само прекречили
За Зорану Михајловић у више наврата казао да је потпуна незналица
Највећи пројекат СНС „Београд на води“ зове „бал на води“
Рекао да ће Вучићево повећање пензија „да потроши на куртоне“
Оштро критиковао градску власт што је истовремено раскопала више улица и тако створила колапс

Мора да гаси ватру

– Притом, ово није први пут да Мркоњић боцка коалиционе партнере. Иако Дачић вешто плива и смирује страсти унутар странке, заиста се уморио од тога да стално гаси ватру. Веома се узрујао због целе приче са Ђиласом.

А поред Мркоњића, Дачићу су главобољу задавале и комшије, званичници из Хрватске који су се оштро противили организовању изложбе „Јасеновац – право на незаборав“ у УН.

– С једне стране напади Хрватске, с друге стране, у Србији, Мркоњић подржава Ђиласа, а у власти су са СНС… Није ни чудо што му се слошило. Једва је дан изгурао на ногама – додаје наш извор из делегације.

Чим оде, хаос

Лидер социјалиста у разговору за Курир потврђује наша сазнања.

– Нећу у детаље. Сада сам добро, што је најбитније. Мрки могу само да поручим, ево преко вашег листа: „Ако се не смириш, носићеш ме на души“. Шлогираћу се једном због њега и свих тих беспотребних ствари. Чим одем из земље, моји из странке ми направе неку глупост – казао је Дачић.

Подсетимо, Мркоњић је пре два дана, говорећи о сарадњи с Драганом Ђиласом, казао да је увек спреман да сарађује са доказаним стручњаком. Ова његова изјава изазвала је буру у владајућој коалицији.

Вучић о почасном председнику СПС:

ИМА ПРАВО НА СВОЈ ИЗБОР, ЖЕЛИМ МУ СРЕЋУ

Председник Александар Вучић осврнуо се на Мркоњићеву изјаву и поручио да људи из СПС и других партија имају право на свој избор.

– Желим им много среће. Али и људи у Београду ће имати право на свој избор и да то оцене на најбољи начин – казао је и додао:

– Ко је стручан, а ко није такође мислим да су људи могли да виде. Тако да то да коментаришем и сада да враћам људе на дугове Београда, дугове Србије, ко је тај ко је успео да их смањи… Да не причам друго, од „Великог брата“ и на шта је личио „Београд на води“… Не бих о томе.

 

Извор: Espreso.rs/kurir.rs