Спорт

КАД ХРВАТ ХВАЛИ СРБИНА: Ми Балканци смо другачији! Новак ће владати светским тенисом, Федерер и Надал немају шансе

Легендарни хрватски тенисер Горан Иванишевић предвиђа да ће Роџер Федерер и Рафаел Надал бити у константном паду, а да ће Новак Ђоковић и даље владати АТП листом.

„Можда су Рожер и Рафа најбољи свих времена, можда ће још коју годину бити у врху, али би ме то изненадило“, рекао је Иванишевић за „Тајмс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрват, међутим, каже да је са Ђоковићем ситуација дијаметрално супротна.

„Чим се вратио на терен, видело се да ће Новак поново бити број један. Његовом тренеру сам пре Вимблдона ове године рекао да ће освојити титулу. Био сам у праву иако је Ђоковић био тек на 21. мести АТП листе“, поносан је Ивананишевић што је погодио расплет на лондонском грен слему.

И Иванишевић има трофеј са Вимблдона, који је освојио 2001. године, иако је у главни жреб ушао са специјалном позицијом као 125. играч света.

„Ђоковић је Србин, а ја сам Хрват. Ми са Балкана размишљамо другачије у односу на остале. Нас бројеви не тангирају“, наставља Иванишевић и категорично додаје:

„Новак ће бити најбољи у 2019. години“.

Дакле, диже руке од Федерера и Надала, али види нове конкуренте Новака Ђоковића. Предвиђа долазак младог таласа на челу са Циципасом, Ћорићем, а не губи веру ни да ће се Kирјос смирити и заиграти врхунски тенис.

Извор: Kurir.rs/Kurir sport