Издвајамо Свет

ВАШИНГТОН ОПАЛИО ШАМАРЧИНУ ХАРАДИНАЈУ: Због такси Србији САД ОДБИЛЕ ДА ИЗДАЈУ ВИЗУ премијеру КВАЗИДРЖАВЕ КОСОВО!

Фото: Јутјуб

Извор из Стате Департмента за Ал Јазееру Балканс тврди да је косовски премијер одбијен због увођења такси Србији и БиХ

Рамуш Харадинај неће моћи да учествује у раду конференције о Балкану у фебруару јер није добио америчку визу, сазнаје Ал Џазире Балканс из извора из Стејт дипартмента.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је из Вашингтона јавио новинар Ал Џазире Балканс Ивица Пуљић, Харадинај је раније добио позив за учешће у раду конференције, која се одржава 6. фебруара.

Међутим, извор из Стате Департмента потврдио је да Харадинај није добио улазну визу због увођења такси Србији и Босни и Херцеговини.

Харадинај је требало да учествује на овој конференцији, а његов недолазак Пуљићу је потврдио и један од организатора.

Данас је Харадинај објавио је да је Влада Косова спремна привремено да укине таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине уз међународне гаранције за потписивање коначног споразума који ће резултирати признањем Косова.

Он је на Фејсбуку написао да ће таксе остати на снази „док год имамо сугестије за неуспешне састанке, без циља и јасно утврђених рокова, без усаглашених уговора, без међународних гаранција да ће се потписати коначни споразум који за резултат има признање“.

Приштина је почетком новембра прошле године увела порез од 10 одсто, као заштитне мере које се односе на увоз производа из Србије и БиХ, а неколико недеља касније, таксу на производе из ове две земље подигло је на чак 100 одсто, упркос негодовању међунбародне заједнице.

 

 

Извор: balkans.aljazeera.net