Русија

НАПАДНУТ КРИМСКИ МОСТ, ОДЈЕКНУЛЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ? ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Има мртвих (ВИДЕО)

Саобраћај на Кримском мосту је заустављен рано јутрос, а у првим извештајима се наводи да су се чуле експлозије.

Погинуле су две особе, а једно дете је повређено, пренела је РИА Новости позивајући се на министарство здравља региона Краснодар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Према подацима Министарства здравља Краснодарске територије, малолетно лице повређено је у ванредној ситуацији на Кримском мосту“, наведено је у саопштењу.

Додаје се да се претпоставља да је реч о повреди умерене тежине.

„У овом тренутку, лекари се спремају за интервенцију, а дете ће хеликоптером бити пребачено у регионалну болницу“, наводи се у саопштењу министарства.

Према речима гувернера Белгородске области Вјачеслава Гладкова, повређена је девојчица, а њени родитељи су погинули.

На место догађаја изашла је екипа истражног комитета, а руско министарство саобраћаја демантовало је да је дошло до оштећења стуба моста и навело да је оштећен само коловоз.

У ванредном штабу Краснодарског краја су појаснили да је гужва, која је настала на улазу на мост, сада смањена и да је колона дуга три километра.

Шеф Крима Сергеј Аксјонов рекао је да би железнички саобраћај могао да буде поново успостављен до 9.00 по локалном времену.

Он је на Телеграму замолио становнике региона и туристе да користе алтернативне копнене путеве, уместо Кримског моста.

„Узимајући у обзир тренутну ситуацију, молим становнике и госте на полуострву да се суздрже од путовања преко Кримског моста и да, из безбедносних разлога, изаберу неки алтернативни пут. Верујте само званичним информацијама“, навео је Аксјонов, не прецизирајући због чега је настао проблем.

Ројтерс преноси, позивајући се на украјинску новинску агенцију РБЦ, да су се чуле две експлозије на мосту и додаје да није могао независно да потврди извештаје.

За сада нема коментара са украјинске стране.

Два удара на мост

Два удара су наводно извршена на мосту око 3.00 ујутро по локално времену, оштетивши део стурктуре, према “Греј зоуну”, про-Вагнер каналу на “Телеграму”. Експлозије су се чуле око 3.04 и 3.20 ујутро, рекли су на “Телеграму” налози “Греј зоун” и кримски блогер “ТалипоВ онлајн З”. ЦНН није могао да потврди ове извештаје. Снимак који су на “Телеграму” објавили “База”, “Греј зоун” и други кримски медији види се као да се део моста урушио а једно возило оштећено.

На друштвеним мрежама објављене су фотографије Кримског моста снимљене синоћ. На њима се види како на два места на мосту из још увек неутврђеног разлога не раде светла.

Извор: Б92/Новости