Издвајамо Регион

БРАВО! Црна Гора и БиХ забранили емитовање српских ријалити програма

Ту одлуку је донела Агенција за електронске медије (АЕМ) Црне Горе, а на иницијативу “Медиа центра”.

Директор те организације, “Медиа центра” Горан Ђуровић рекао је да су у центру задовољни одлуком.

“Годинама телевизије из републике Србије преко кабловских оператера емитују током целог дана ријалити програме у којима се често промовише насиље и говор мржње”, нагласио је Ђуровић.

Он је додао и да је уверен да АЕМ не би донео одлуку да прихвати иницијативу “Медиа центра” да за то није добила јасну политичку наредбу од власти.

Министар културе у Црној Гори Александар Богдановић, позвао је прошлог месеца ту агенцију одговорну за регулисање рада електронских медија да предузме мере због, како је навео, вишемесечне негативне кампање, коју против Црне Горе спроводе неке српске телевизије.

Из АЕМ-а су ипак одлуку да ријалити програми из Србије буду под шифром објаснили као последицу потребе унапређења заштите малолетника, од садржаја који могу штетити њиховом физичком, менталном или моралном развоју, наводе Вијести.

Подсетимо, почетком 2016. године Савет Регулаторне агенције за комуникације БиХ донео је одлуку да се ријалити програми и псеудоријалити програми могу емитовати само после поноћи.

“Ријалити и псеудоријалити програми ће бити емитовани само у периоду између 24 и шест сати. Ово ограничење се не примењује на садржаје који се приказују уз техничку заштиту, као ни на аудиовизуелне медијске услуге на захтев”, наведено је у одлуци Савета РАК-а.

Савет РАК-а је усвојио предлог измене члана 10. Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија који се односи на ријалити програме.

 

Извор: Озонпрес/Данас.рс

Loading...
loading...
Loading...